Srbija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

02. 11. 2023. 22:55 0

Novo upozorenje RHMZ: Stižu kiša i olujni vetar

U toku noći na jugozapadu, zapadu i severozapadu Srbije očekuje se kratkotrajna kiša, dok se u drugom delu noći pred jutro širom košavskog područja i u planinskim predelima očekuje vetar olujne jačine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U toku noći na jugozapadu, zapadu i severozapadu Srbije biće moguća ređa pojava slabe kratkotrajne kiše. Istovremeno će južni i jugoistočni vetar biti u daljem pojačanju, pa će u drugom delu noći i pred jutro širom košavskog područja i u planinskim predelima vetar imati udare olujne jačine, navodi se u RHMZ najavi.

Kako su meteorolozi ranije najavili, u toku noći između četvrtka i petka, kao i u petak tokom dana duvaće jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine.

Najjači udari vetra očekuju se na jugu Banata, u donjem Podunavlju i na planinama (lokalno i preko 100 km/h), dok će udari košave u Beogradu dostizati 60-70 km/h.

Vetar će oslabiti u petak krajem dana, navodi se u upozorenju.

U petak će biti toplo i vetrovito. Duvaće jak južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama sa olujnim, povremeno i orkanskim udarima.

Pre podne će biti malo i umereno oblačno i suvo, a posle podne oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uz pad temperature i slabljenje i skretanje vetra na slab do umeren severozapadni.

Ponegde se očekuje i veća količina padavina za kratak vremenski period.

Najniža temperatura će biti od sedam do 15 stepeni, najviša od 18 do 23 stepena.

Vreme tokom prvog dana vikenda biće umereno do potpuno oblačno, na severozapadu Srbije suvo uz delimično razvedravanje, a na jugu i istoku zemlje mestimično sa kišom i pljuskovima, koji će ujutru i prepodne biti intenzivniji. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni.

Najniža temperatura od osam do 12 stepeni, najviša od 16 do 19 stepeni Celzijusa.

U nedelju se očekuje umereno do potpuno oblačno vreme. Posle podne i uveče prolazno naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se prvo na severu i zapadu zemlje, a tokom noći i u ostalim krajevima.

Vetar će biti slab i umeren, povremeno i jak, južni i jugoistočni, uveče u skretanju na zapadni i severozapadni pravac i u slabljenju. Najniža temperatura od sedam do 12 stepeni, najviša od 16 do 21 stepen.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati