Srbija

[ Izvor: Mediji ]

24. 09. 2023. 12:09 21

Naoružani upali u manastir Banjska, čuju se pucnji

Eparhija raško-prizrenska najoštrije osuđuje najnoviji napad koji se dogodio jutros na severu Kosova, u blizini sela Banjska, u kome je jedan kosovski policajac ubijen, a dvojica povređena. Iz eparhije navode da je grupa naoružanih, maskiranih ljudi upala blindiranim vozilom u sam manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju.

- To je ozbiljan incident koji može imati velike posledice i zato je veoma važno da se preduzme sve kako bi se sačuvao red mir i poredak. Eparhija najiskrenije izražava saučešće članovima porodice poginulog policajca i iskreno se nada da će se dvojica ranjenih što pre oporaviti - navodi se u saopštenju eparhije.

Eparhija je jako zabrinuta, jer prema najnovijim informacijama, tvrde iz crkve, grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala je blindiranim vozilom u sam manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju.

- Trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira. Radi bezbednosti, bratija manastira i poklonici su se zaključali u konak, i hram manastira je takođe zaključan. Naoružana maskirana lica se kreću po dvorištvu i čuju se povremeno pucnji. Eparhija najoštrije osućuje otvoreno nasilje koje se primenjuje u verskom objektu Srpske Pravoslavne Crkve, pozivajući sve strane da što pre prekinu sukob - zaključuje se.

Od jutros pojedini kosovski mediji objavljuju fotografije manastira Banjska uz navode su "napadači zabarikadirani u manastiru", uključujući i sa Google map, da označe mesto odakle je pucano na policiju, vezujući uz manastir.

- Ovo je mesto za koje se veruje da su u njemu zasedu napravili napadači koji su ubili kosovskog policajca na severu. Sumnja se da su se zabarikadirali unutar manastira u Banjskoj, gde su pucali i na policiju - pisao je Kljan Kosova, Bota Sot, Jepi i ze.

KoSSev iz crkvenih krugova bliskim manastiru saznaje da se radi o lažnoj informaciji. Štaviše, situacija je suprotna, a mnastir je zatvorio kapiju.

- Nikakvih napadača, niti ima, niti ih je bilo. Juče je u manastir pristigla grupa od 50-ak vernika iz Novog Sada sa sveštenikom svojim. Još su tamo, blokirano sve pa ne mogu da napuste da napuste manastir, preplašeni su. Njih su oko jutros oko 2 probudile jake detonacije, bilo je mnogo pucnjave sa okolnih brda, sve se treslo - navodi izvor Kossev-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati