Srbija

S. M.

07. 09. 2023. 11:19 10

Gde su pare iz budžeta: Opština prodaje zgradu i zemljište!

Opština Žitorađa odlučila je da proda zgradu sa zemljištem u selu Pejkovac po ceni od 3.892.259 dinara. Reč je o bivšoj zgradi mesne zajednice u kojoj je jedan deo ranije koristio i Telekom, a koja je površine 226 metara kvadratnih. Zemljište je ukupne površine 1.105 metara kvadratnih. Kako se navodi u odluci, u koju smo imali uvid, kvadrat objekta se prodaje po ceni od 16.000 dinara, a kvadrat zemljišta je svega 250 dinara. Realno, sve to vredi mnogo više. Istovremeno ova opština, koja je poznata po tome da se iz lokalnog budžeta izdvaja godišnje 5 miliona dinara za kafanske račune, podiže i kredit od 31 milion dinara. Kako se navodi u skupštinskim odlukama, čak 23 miliona dinara potrošiće se za izgradnju kanalizacijone mreže u Donjem Crnatovu, a osam miliona za neke sitne radove u samoj Žitorađi.

Godišnji budžet ove opštine je oko 500 miliona dinara.

- Da li je moguće da lokalna vlast ne može da izdvoji iz budžeta novac za kanalizaciju, već podiže kredit i rasprodaje po mizerno niskim cenama opštinsku imovinu - pita se predsednik Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde u Žitorađi Radovan Mitrović.On dodaje da je objekat koji se prodaje u Pejkovcu daleko ispod realne cene i da njegova vrednost je sigurno najmanje 70.000 evra.

- Sve prodaju da bi došli do nekog sitnog novca, jer je očito da ne posluju kako treba i da se novac iz budžeta odliva ne neke samo njima poznate kategorije i stavke. Jednoga dana, vrlo brzo ova bahata i nesposobna vlast će otići sa vlasti, ali će iza njih ostati pustoš - upozorava Mitrović.Slična rasprodaja imovine u poslednje vreme beleži se i u Prokuplju, gde je nedavno prodat objekat nekadašnje Glavne apoteke za svega 300.000 evra, koji je površine 431 kvadrat. Firma koja je kupila ima ulog samo 100 dinara i otvorena je početkom prošle godine. Naprednjaci u Prokuplju prodaju još lokale u centru grada, zemljišta, sve što im padne pod ruku. Na njih se izgleda ugledala suseda opština Žitorađa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati