Srbija

Direktno.rs

17. 03. 2023. 10:40 1

SSP: Krateri na novosadskim ulicama i masovne tužbe protiv gradske vlasti

Naprednjačka vlast je za deset godina novosadske ulice pretvorila u kratere i bezbroj nagaznih rupa opasnih po sve učesnike u saobraćaju. A da eskiviranje udarnih rupa na kolovozu Novosađanima ide s promenljivim uspehom potvrđuje i izveštaj Državne revizorske institucije prema kojem je od 2019. do 2021. godine protiv Grada podneto 675 tužbi i čak 2.667 predloga građana za mirno rešenje spora, a svi se odnose na naknadu štete na vozilima zbog upada u rupe - stoji u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Dalje se navodi:

Da se ništa neće promeniti ni u 2023. godini, već da bi u mnogim segmentima situacija na ulicama mogla da bude i daleko gora, govori u prilog činjenica da je budžetom za 2023. godinu daleko manje sredstava predviđeno za održavanje puteva. Prošle godine je uz zdušnu pomoć Pokrajine – kako kaže gradonačelnik Milan Đurić - „utrošeno 2,2 milijarde dinara i urađeno mnogo”. Nažalost, surova realnost ga demantuje na svakom metru kolovoza, trotoara ili biciklističke staze, te sve podseća na situaciju iz onog vica: „Verujete li vi meni ili svojim očima?”.

Za ovu godinu predviđena je milijarda dinara (od toga 336 miliona za turbo kružni tok), s tim da bi pokrajina „pomogla” sa još 700 miliona, što je za 500 milona manje u odnosu na 2022. godinu. Dakle, ukoliko naprednjaci ostanu na vlasti, Novosađani će sami finansirati sopstvenu propast, odnosno izgradnju turbo kružnog toka po turbo ceni, dok će i dalje morati da eskiviraju turbo kratere na kolovozu. To znači i da se Gradu „smeši” i daleko više novih tužbi za ugrožene živote građana i uništene automobile - stoji na kraju saopštenja Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati