Srbija

21. 02. 2023. 16:10 0

SSP Niš: Razvijanje grada - da, podilaženje investitorima - ne!

"U sredu 22. februara u Oficirskom domu u Nišu održaće se javna rasprava o izmenama i dopunama Nacrta generalne regulacije područja opštine Palilula. Drugim rečima, radiće se izmene postojećeg nacrta kako bi se "tajanstvenom investitoru", odnosno firmi porodice Karić, omogućilo zidanje na prostoru stare ciglane. Stranka slobode i pravde podnela je primedbe na izmene nacrta, a učestvovaćemo i na javnoj raspravi kako bismo gradskoj vlasti ukazali koliko je suludo zidati komplekse na ovakvom prostoru koji ne zadovoljava ni jedan urbanistički kriterijum. Jedini kriterijum kojim se vodi niška vlast je zadovoljavanje interesa investitora, u ovom slučaju Karića, a na štetu svih Palilulaca - izjavila je Jelena Milošević, predsednica GrO SSP Niš, čiju izjavu u celosti prenosimo.

- Stara ciglana nije adekvatna lokacija, jer je namera investitora da se oblakoderi zidaju blizu porodičnih kuća, a novi stambeni kompleks bi dodatno otežao odvijanje saobraćaja i problem parking mesta. - Takođe, postojeća kanalizaciona infrastruktura je na Paliluli izuzetno loša, plavljenje ulica je česta pojava na opštini, a sečom šume, koja se nalazi tik uz ovaj prostor i betoniranjem istog, sva voda koja se sliva s obližnjeg brda završila bi na ulicama i u okolnim dvorištima i podrumima. Najgori primer ovoga je Zetska ulica, poznata Nišlijama po jezeru koje nastaje posle svake kiše, a čairski kolektor još uvek nije rešen.- Podržavamo razvijanje grada i ulaganja investitora, ali se to mora činiti planski, jer sadašnje stihijsko širenje je dovelo naš grad do potpunog urbanističkog haosa. Sve što je gradska vlast do sada uradila, počevši od TC Delta, dovelo je to toga da se plave ulice koje se nikada pre nisu plavile.- Zato pozivamo građane Niša, posebno Palilule na koje će ove izmene posebno uticati, da dođu u što većem broju i iznesu svoje primedbe. Radujemo se svakom novom komšiji koji se doseli na Palilulu, ali pre toga moraju se omogućiti osnovni uslovi za život ljudima koji već žive na Paliluli. Gradska vlast da stane na stranu građana, a ne investitora! - zaključila je Jelena Milošević, predsednica niškog odbora Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati