Srbija

Direktno.rs

20. 02. 2023. 11:57 0

Reagovanje na tekst "SSP Požarevac: Direktore, šta se desilo sa grejanjem?"

Sportski centar Požarevac se oglašava saopštenjem za javnost povodom pisanja pojedinih medija i političkih stranaka vezano za objekat Balon hale.

Balon hala je dobijena preko IPA projekta prekogranične saradnje sredstvima Evropske unije. Podsetimo da je pored Balon hale od ovih sredstava dobijena bina i rasveta.

Grad Požarevac i Sportski centar su uradili elaborat za grejanje, hlađenje i ventilaciju Balon hale i čeka se istek roka, kako je navedeno u ugovoru sa Evropskom unijom, kako bi se pristupilo radovima i dodatnoj rekonstrukciji.

U međuvremenu, kako bi interventno obezbedili grejanje u ovom objektu, sistem za grejanje (kotao), koji je bio ugrađen u Balon halu, se nakon kraćeg rada ispostavio kao nedovoljno efikasan usled velike potrošnje i minimalnog efekta zagrevanja u objektu. Nakon toga je demontiran i dat na revers drugoj Javnoj ustanovi na teritoriji grada, odnosno Osnovnoj školi u Kličevcu gde ima svoju namenu i dalje je u funkciji.

Što se hlađenja u Balonu tiče, Sportski centar Požarevac je finansirao radove na sistemu „otvaranja bočnih stranica“ u objektu, čime se stvorila mogućnost da se u njemu trenira i tokom letnjih meseci pri visokim spoljnim temperaturama.

Napominjemo da stepenište koje vodi ka platformi iznad svlačionica još uvek ne predstavlja korisni deo prostora u samoj Balon hali i stoga nije u upotrebi. Postavljene su barijere i upozorenja da se taj sektor ne koristi, ali su pojedinci te barijere u više navrata sklanjali i nisu se obazirali na upozorenja.

S poštovanjem Sportski centar Požarevac

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati