Srbija

[ Izvor: OzonPress ]

01. 02. 2023. 17:29 3

Raskol među SNS-ovcima, hteli čoveku da sruše kuću da bi većnica dobila put

Posle podela među čačanskim naprednjacima zbog izbora direktora javnih preduzeća, pukotine su se pojavile i među kraljevačkim naprednjacima. Naime, deo naprednjaka i koalicioni partneri SPS i Pokret socijalista, na poslednjoj sednici Skupštine grada nije podržao usvajanje Plana detaljnije regulacije Ribnica. Razlog za tu odluku je namera da se usvojenim planom gradskoj većnici izgradi put do kuće tako što bi se jednom sugrađaninu srušila kuća.

Ni dva puta ponovljeno glasanje nije moglo da promeni činjenicu da je među kraljevačkim naprednjacima i vladajućoj koaliciji došlo do podela. Razlog da se po prvi put ne usvoji neka odluka koju je izglasalo Gradsko veće je da se Planom detaljne regulacije Ribnica gradskoj većnici obezbedi širok i asfaltni put do kuće, i to tako što bi se jednom sugrađaninu deo kuće oduzeo i srušio, piše OzonPress.

- Način na koji su to hteli da proguraju je skandalozan, jer su to opisali kao tehničku grešku. Tehnička greška ne može biti docrtavanje ulice u planu koji je prošao sve procedure. Tehnička greška može biti slovna, u broju kuće, adrese, katastarske parcele - objašnjava Ivan Matović iz GG Starosedeoci Kraljeva i okoline.

Od 60 odbornika vladajuće koalicije, za plan je glasalo samo 25. Protiv plana bio je deo odbornika SNS-a. Neki su napustili glasanje, a neki glasali protiv, dok su socijalisti bili uzdržani.- Pored toga i koalicioni partneri, SPS i Pokret socijalista, to nisu hteli da podrže jer su i oni videli da to nije normalno da to bude tehnička greška. U hodniku su mi prilazili i govorili da su svašta do sada radili, ali da nikada nisu rušili kuće ljudima zbog interesa jedne osobe, pogotovo kada je u pitanju Ivana Bazić. Nisam verovao da će neko iz SNS u zemlji Srbiji da se usudi da podigne ruku javno i glasa protiv. Oni to ne smeju ni u šali da kažu - navodi Matović.

Predstavnici SNS-a nisu želeli pred naše kamere, ali ni predstavnici SPS-a. Kako su nam rekli, nisu dobili odobrenje nadležnih da daju izjave.

Iako su podele među naprednjacima i vladajućoj koaliciji postale javne, opoziciija ne očekuje da će to dovesti do krize vlasti jer ih na okupu drži strah od Beograda koji će i odlučiti ko će dobiti prevlast.

- Javna je tajna da postoji sukob izmedju članova SNS i da postoje dve struje. Jedna struja je naklonjena gradonačelniku Kraljeva, a druga struja načelniku Raškog okruga. To se videlo na poslednjoj sednici čim oni nisu izglasali predlog koji su sami dali na glasanje. Ne sumnjam da će, kad dođe direktiva iz Beograda, svi biti jednoglasni - kaže Katarina Jović, predsednica Gradskog odbora Narodne stranke iz Kraljeva.
Zbog ispada gradske većnice Ivane Bazić već mesecima u Skupštini grada traje bojkot opozicije ćutanjem koja traži njenu ostavku jer je jednom odborniku dobacila da ne može da diskutuje o izdvajanjima grada za decu jer nema svoju decu. Ona odbija da se izvini, a zahtev opozicije ocenila je kao napad na Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati