Srbija

Direktno

20. 01. 2023. 13:02 1

Vrsajkov (SSP Novi Sad): Naprednjačke kombinacije sa investitorima pretvorilo "opšte gradske centre" u betonjerke

Novosađani su potpuno zatečeni informacijom da gradska vlast želi da promeni namenu prostora na delu Telepa između Futoškog puta i Bulevara patrijarha Pavla i odobri skandalozno povećanje spratnosti za čak četiri puta - sa dva na čak osam i više spratova - piše u saopštenju dr Vladimira Vrsajkova iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Novog Sada.

 - Još gore, ovo naprednjačko urbanističko mrcvarenje našeg grada nastavlja se novim prepakivanjem već problematičnog Generalnog urbanističkog plana i Plana detaljne regulacije Telepa - naveo je Vrsajkov.

Plan o formiranju "opšteg gradskog centra" gde bi na skoro polovini javnog prostora bile podignute višespratne zgrade, dok bi drugu polovinu zauzeli poslovni objekti i saobraćajnice, uz potpuno odsustvo zelenih površina, parkova, dečijih igrališta i sportskih terena, jasno pokazuje kako naprednjačka vlast zamišlja ove "opšte gradske centre".

- Na ovom primeru se vidi da su sve primedbe iz javne rasprave i opomene da SNS vlast na ovaj način "gradi" po meri privatnih bliskih investitora, a ne po meri građana koji je plaćaju. Ovakvo kratkovido i sitnosopstveničko planiranje pokazuje da gradska vlast i njihovi uslužni urbanisti ne haju za haos sa parkiranjem koji će izazvati u ovom delu grada, baš kao što pre izvesnog vremena nisu želeli da uvaže opravdani zahtev građana Telepa da zelena površina na uglu Futoškog puta i Bulevara patrijarha Pavla ostane park - navodi on.

Stranka slobode i pravde zato zahteva od gradske vlasti da povuče, kako  navodi dr Vrsajkov, ovaj skaradni predlog i poštuju odredbe makar i svog važećeg kontroverznog Generalnog urbanističkog plana, koji sada ispada kudikamo bolji.

- Građanima Novog Sada obećavamo da će posle promene vlasti na gradskim izborima imati novi i humaniji GUP i da će konačno doći kraj urbicidu Novog Sada. Vreme je da naši sugrađani dobiju lokalnu vlast koja će razvijati grad po meri građana Novog Sada, a ne po meri investitora Srpske napredne stranke - zaključuje Vrsajkov u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati