Srbija

[ Izvor: N1 ]

11. 12. 2022. 20:02 0

Most nebezbedan i propao, a vlast odustala od rekonstrukcije

Godinama nema rekonstrukcije mosta preko Nišave koji je propao, nebezbedan i zatvoren za saobraćaj, a pešaci u naselju Vrežina kod Niša ga uveliko koriste. Burno su reagovali na izjavu gradonačelnice da će biti srušen, a da novi neće biti građen, pa je izjavu promenila i rekla da će možda ipak graditi pešački most ako odobri struka, koja se i dalje ne oglašava.

Pesak sa obe strane mosta sprečava automobile da prolaze, pešaci ga uveliko koriste. Kolovoz propao, gusti stubovi mosta u koje udara sve što nanese Nišava takođe propali. Da je stanje loše građani znaju godinama, ali za izjavu gradonačelnice prvi put čuju – da rekonstrukcija mosta više nije tema, već da ga uopšte neće biti.

Kolumnista, političar, stanovnik Vrežine Ljuba Kostić na informaciju o rušenju mosta kaže: "Nema šanse".Kaže i da se građani već organizuju – biće protesta, peticije, borbe…

Vrežinski most je u Vrežini, delu Niša koji je narastao od sela do gradskog naselja. Broj stanovnika je porastao, ali infrastruktura, kažu, ne prati taj porast. Kanalizaciju uglavnom nemaju, a moguće je da će ostati i bez mosta, piše N1.

U budžetu postoji novac za rušenje, opredeljen 2021. i 2022. godine. Gradonačelnica je posle prvobitne izjave dala još jednu, da bi ovde, ipak, mogao da se gradi pešački most. Struka se još nije oglasila.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati