Srbija

Direktno.rs

01. 12. 2022. 15:35 2

Novi Sad pred bankrotom, a odbornici obmanjuju građane da nam nikad nije bilo bolje

"Kada su odbornici u Gradskoj skupštini usvojili rebalans budžeta za 2022. godinu, hvaleći se pritom kako su prihodi povećani - obmanuli su Novosađane", navodi se u saopšenju Resornog odbora za urbanizam i saobraćaj Stranke slobode i pravde Novi Sad, koje prenosimo u celosti.

"Iako prihodi veći od rashoda zvuče kao sjajna vest, istina je da je blizu četiri milijarde dinara "namaknuto" od rasprodaje gradskog zemljišta, grad se zadužio milijardu dinara, kao i pojedinačna javna preduzeća, a prispela je i donacija Pokrajinske vlade od osamsto miliona dinara za krpljenje ulica. Da nije bilo ovih "ekonomskih podviga", gradska kasa bila bi u minusu za skoro sedam milijardi dinara.

Kada neko prodaje imovinu da bi namirio poverioce i vratio dugove, to se ne zove rebalans budžeta, već bankrot u najavi. Podsetimo, sav ovaj novac trošen je isključivo na tekuće održavanje, bez jedne jedine kapitalne investicije. Posledice ovakvog amaterskog gazdovanja gradom vidljive na svakom koraku: saobraćajne gužve su postale svakodnevica, parking mesta ne postoje, nakon svake malo jače kiše ulice su poplavljene, pa se kanalizacija preliva na ulice "evropske prestonice kulture"...

Stranka slobode i pravde više je puta upozoravala na urbicid koji se u režiji SNS vlasti nad Novim Sadom sprovodi već deset godina. Sitnosopstvenički interesi i ošljarenje pretvorili su prestonicu vojvođanske ravnice, nekada sinonim za grad pun zelenila, širokih ulica i bulevara - u grad zagađenog vazduha, zakrčenih, mračnih ulica koje liče na tunele. Nema kvarta u kojem se ne oseti smrad kanalizacije.

A sada, u navali zidanja zgrada bez ikakve dozvole za gradnju i plana, još je pogubnije za ceo grad što se sve to izvodi bez prethodno izgrađenih magistralnih kapaciteta za vodovod i kanalizaciju, parkirališta i odgovarajućih saobraćajnica", zaključuje se u saopštenju Resornog odbora za urbanizam i saobraćaj Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati