Srbija

S. M.

11. 10. 2022. 15:05 0

U Nišu još ne radi fontana, građani otvorili svoju (FOTO)

Kako fontana u centru Niša na Trgu kralja Milana i dalje ne radi, niški umetnik Slavko Blagojević napravio je performas i svečano otvorio Fontanu "Radiša". Kako kaže, ideju za ovaj "projekat" dobio je od Srđana Nonića iz Niške inicijative.

- U pitanju je satira, kojom se ističe da naša niška fontana od 500 miliona i dalje ne radi - kazao nam je Blagojević, koji je već desetak puta do sada na slične načine pokazao šta sve ne valja u Nišu.

Dodaje da i za zimu priprema nekoliko sličnih performansa, a da oni služe da predstavi svoje viđenje stvarnosti.

Srđan Nonić iz Niške inicijative od kojeg je potekla inicijativa da otvore fontanu dodaje da je čitav grad postao ruina i d aje to vidljivo na svakom koraku.
- Više od decenije se ništa ne radi, a i ono što se uradi je fuš, kao što je slučaj sa fontanom na Trgu. Grad nam se bukvalno raspada i ovaj performans je dobronameran savet da je vreme da se situacija promeni - poručio je Nonić.

O čudesnoj sudbini niške fontane pisali smo u više navrata. Kada je posle niza pomerenih rokova za završetak i nje i Trga, konačno otvorena, činilo se da je kraj mukama, ali ubrzo je prestala sa radom. Gradonačelnica Niša Dragana je za to krivila oldtajmere, tvrdeći da su prelaskom preko mlaznica, vozila polomila iste, ali se ispostavilo da su se zapušile od prljavštine. Od tada, niti su popravljene, niti se zna kada će to biti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati