Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

13. 05. 2022. 19:54 21

Gradonačelnik Leskovca prigrabio sebi i PETU funkciju

Nakon što je krajem prošle godine imenovan za predsednika Skupštine Stalne konferencije gradova i opština, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, na još jednoj u nizu funkcija, u narednih godinu dana rukovodiće i Mrežom asocijacija lokalnih samouprava jugoistočne Evrope (NALAS).

Cvetanović je, kako se navodi na zvaničnom sajtu Grada Leskovca, nakon imenovanja i preuzimanja još jedne funkcije, istakao da je velika čast što je baš on izabran na mesto predsednika, pošto NALAS ima izuzetno značajnu ulogu u jačanju decentralizacije lokalnih samouprava i njihovih udruženja radi poboljšanja života građana.

- Tokom ove godine NALAS će razviti svoju novu strategiju za narednih pet godina. Ja ću voditi proces participacije, koji će osigurati da nova strategija odražava novonastale i razvojne potrebe i prioritete svih članica NALAS-a. Kako je trenutna NALAS-ova strategija i dalje veoma relevantna, ja bih zadržao fokus na održivom lokalnom razvoju i otpornosti lokalnih samouprava - rekao je Cvetanović.

Dodao je i da NALAS predstavlja platformu za razmenu znanja i iskustava sa kolegama iz lokalnih samouprava, ali i za učenje novih koncepata i ideja i pronalaženje rešenja za uobičajene, svakodnevne probleme, pišu Južne vesti.

Cvetanović se zahvalio bivšim predsednicima NALAS-a i uručio im specijalna priznanja, a na prvoj sednici kojom je predsedavao usvojen je plan rada i budžeta za 2022. godinu.

Goran Cvetanović, osim što obavlja funkciju gradonačelnika Leskovca, rukovodi i Gradskim odborom SNS-a, od 2017. godine predsednik je Skupštine Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, a u decembru prošle godine je izabran za predsednika Skupštine SKGO.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati