Srbija

[ Izvor: 021.rs ]

10. 05. 2022. 14:32 11

Društvo Đuke bizona: Sad imaju imena (FOTO)

Stigli su i konačni rezultati glasanja za imena bizona na Fruškoj gori, a velikom većinom za ime jedinog mužjaka izglasano je "Đuka".

Glasanje koje je bilo realizovano na Fejsbuk stranici Nacionalnog parka "Fruška gora", portalu 021.rs i drugim medijima završeno je 9. maja. Kako su saopštili iz Javnog preduzeća, četiri ženske jedinke poneće imena Fruška, Mila, Ninja i Cveta, dok je za mužjaka velikom većinom izabrano ime Đuka.

Samo na anketi portala 021.rs, skoro 70 odsto učesnika glasalo je za Đuku, dok su "izvisili" Srba i Lala Ferdinand. Pobeda Cvete, poslednje ženke koja nije u prvom krugu dobila ime, bila je tesna. Za nju je na našem portalu glasalo 50 odsto učesnika ankete, dok je iza nje bila Reina sa 33 odsto.


Iz JP "NP Fruška gora" zahvalili su se svima koji su glasali i svojim predlogom pružili doprinos interaktivnom učešću u projektu.

- U narednim danima bizoni će biti pušteni u veći ograđeni prostor, a javnost će biti obaveštena o svim detaljima - navode u saopštenju.

Podsetimo, bizoni su stigli na Frušku goru krajem marta. Kako su tada naveli u NP "Fruška gora", pre jednog veka u Evropi je bilo svega pedesetak jedinki evropskog bizona. Krajem sledeće godine kada se zaokružuje vek od početka borbe za njihovo očuvanje, stručnjaci procenjuju da će ih na istom prostoru biti više od 10.000.

S obzirom na to da se adi o međunarodnom ekološkom i biološkom projektu, ali i turističkom, deca iz 3 države: Srbije, Španije i Poljske dali su svoje predloge za nadimke, a potom su građani Srbije izglasali imena svojih novih miljenika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati