Srbija

Direktno.rs

18. 01. 2022. 12:19 2

Pokazali kako može da se "ukrade" na izborima (FOTO)

Izlazak na nedeljni referendum o promeni Ustava bila je pokazna vežba za izbore u aprilu. Tamo gde nije bilo kontrolora, glasalo se većinski "da", a tamo gde ih je bilo - uglavnom je pobedilo "ne". U udaljenim selima se to pokazalo kao najtačnije...

Kako je sumnja u regularnost ili krađa glasova uobičajena izborna aktivnost u Srba, tako se odigrao i španski zaplet u šabačkoj opštini. U selu Bela Reka, jednom od najudaljenijih od gradskog jezgra, desilo se munjevito glasanje van biračkog mesta, što je izazvalo sumnju kod šabačke novinarke Isidora Kovačević.

- Koliko sati je trebalo biračkom odboru Bele Reke da bi van biračkog mesta glasalo 128 ljudi? Računajte zadržavanje kod svakog 10 minuta zbog procedure - napisala je na Tviteru Isidora Kovačević, urednica "Podrinskih".

Ova "čudna koincidencija" i nije toliko čudna ako se uzme u obzir da je lider naprednjaka Aleksandar Vučić, ujedno i predsednik države, u nedelju uveče pre Republičke izborne komisije saopštio rezultate referenduma. Jer u Srbiji, kao u reklami, "sve može".

Dakle, lider vladajuće stranke, a nije reč o parlamentarnim izborima, izašao je sa podacima glasanja o promeni najvišeg državnog akta?!

I posle se čudimo što nam je sve naopako u državi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati