Srbija

Direktno.rs

25. 12. 2021. 16:17 3

Pismo progonjene šabačke novinarke tužilaštvu

Glavna i odgovorna urednica "Podrinskih" Isidora Kovačević objavila je otvoreno pismo i zalepila ga na zgradu Osnovnog suda i javnog tužilaštva u Šapcu, čime je uputila poruku svojim sugrađanima da veruje da još uvek nisu izgubili dušu.

Kovačević se obratila okupljenima na današnjem protestu u Šapcu, nakon čega je rekla da će zakačiti otvoreno pismo na zgradu iza nje. Otvoreno pismo prenosimo u celosti:

- Poštovani nadležni, poštovani moji, pre svega sugrađani, kao neko čiju glavu putem poternica koje su prošlog petka preplavile Šabac, traži velika i organizovana, poslom ucenjena grupa ljudi, uz obećanu nagradu, kao ljudsko biće kojem treba da obezbedite bezbednost i garantujete pravo na život, molim vas da postupate u ovom slučaju časno. Dokažite nam da možemo da vam verujemo, da štite svoje (sugrađane), garantujete im da slobodno mogu da koračaju našim gradom I da niste izgubili dušu i dostojanstvo. Kažite nam čiji otisci prstiju su pronađeni.

Tražim da budu procesuirani svi koji su učestvovali u raspisivanju poternice i za mojom glavom: distributeri, organizatori distributera, organizatori organizatora distributera, štamparija, a pre svega idejni tvorci I nalogodavci.

Tražimo da budu procesuirani svi koji su bagerom gazili, čekićem, motkama i šipkama tukli ljudi koji su blokirali most, 10 minuta pre kraja blokade, i nekoliko minuta nakon što je policija povučena kako bi batinaši Srpske napredne stranke koji su izlazili iz službenih Škoda Suber B mogli da deluju.

Verujem u ljudskost, verujem u vas. Volim bližnje svoje I čuvajmo sve ljude u našem gradu. Želim da verujem u vas, da verujem da niste izhubili dušu "Džabe vam i posao, plata i karijera ako ste ogluveli na srce.

Ukoliko ne budete radili svoj posao, štitili građane Šapca, daćete ovoj grupi “zeleno svetlo” da nastave sa progonom nas sa poternice, ali i drugih građana koij su nam pružili podršku, koji misle drugačije ili pak koji odbijaju da izvrše naređenja.

Naši životi su u vašim rukama.

I ne zaboravite da sada birate između časti i bruke, a u slučaju da naši životi budu ugroženi dodatno ili da nam se nešto desi, ići će na vašu dušu i vi ćete biti jednako odgovorni za nedaće koje su zadesile nas i naše porodice. Ponavljam, verujem u vas, verujem da niste izgubili ljudskost, verujem da niste izgubili dušu - zaključila je Kovačević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati