Srbija

Direktno.rs

27. 09. 2021. 14:45 1

"Zaustavite maltretiranje Novosađana glasnom muzikom"

Glasna muzika sa tržnog centra "Promenada" sve više ugrožava stanovnike Limana, ali i Grbavice i šireg centra Novog Sada. Koncerti i muzički događaji do iza ponoći, uz bezobzirno glasnu muziku, na krovu "Promenade" postaju poslednjih dana noćna mora mnogih Novosađana. Ugrožena su posebno mala deca i stariji sugrađani , koji provode besane noći, a komunalna millicija i inspekcija ne reaguju ili su bespomoćne zbog zaštite "odozgo", kako govore. Ne pomaže ni zatvatanje prozora ili bežanje na drugi kraj stana koji nije okrenut prema ovom tržnom centru. Mnogi Novosađani, iz udaljenijih delova grada, dugo nisu znali odakle dopire tako glasna muzika. GO Pokreta za preokret Novi Sad traži da se sa ovim maltretiranjem Novosađana odmah prekine, piše u saopštenju pokreta.


- Gradski odbor Pokreta za preokret Novi Sad podseća da je tržni centar "Promenada" sagrađem mimo građevinske dozvole, na prostoru planiranom za sportske aktivnosti. I pored opasnosti za bezbednost, ali i za statiku okolnih zgrada, objekat je, pod sumnjivim uslovima, dobio dozvolu za rad. Sada na krova tog objekta, okruženog stambenim četvrtima, gradska vlast, na čelu sa Milošom Vučevićem, dozvoljava održavanje noćnih muzičkih događaja, koji ugrožavaju mir i zdravlje Novosađana. GO Pokret za preokret u Novom Sadu traži hitno obustavljane puštanja glasne muzika iz tržnog centra "Promenade", kako bi prestalo maltretiranje bespomoćnih građana Novog Sada - ističu iz PzP.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati