Srbija

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

19. 09. 2021. 09:45 16

SSP: Zet gradonačelnice na listi za socijalni stan, žena sa rakom „ispod crte“

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da je sramno i nehumano da zet gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, koji je i lokalni funkcioner, bude na rang listi za socijalni stan, dok bez takvog smeštaja ostaju ljudi koji su zaista ugroženi.

„Nama se javila samohrana majka, onkološki pacijent koja je polupokretna i podstanar, a ostala je ispod ‘crte’. Kojim se tačno kriterijumima vodila komisija ako je mlad, zdrav funkcioner na rang listi iznad samohrane, bolesne majke? I ona nije jedini primer“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SSP.

Portal Južne vesti objavio je da bi ćerka gradonačelnice posle konkursa za kupovinu socijalnih stanova u Nišu mogla da se useli u dvosobni, jer se na objavljenom predlogu rang liste nalazi njen suprug, Vedran Ivanović, koji je i pomoćnik direktora Apotekarske ustanove Niš.

Nakon obrade prigovora znaće se da li stan ide Vedranu Ivanoviću, koji je od 270 građana Niša koji su se javili na konkurs dospeo na 24. mesto.

Pravnici su za Južne vesti objasnili da će, ako bude po predlogu rang liste, moći da se kaže da je stan sa konkursa dobila i ćerka niške gradonačelnice, jer je reč o imovini koja je u režimu zajedničke.

Iz SSP saopštavaj uda bi stanovi morali da budu namenjeni za zbrinjavanje društveno najosetljivijih kategorija koji su na rubu egzistencije, a ne za rešavanje stambenog pitanja lokalnih funkcionera i zetova.

„Brzo je gradonačelnica zaboravila ljude kojima su izgorele kuće, a koji nisu dobili socijalne stanove na besplatno korišćenje, već 250.000 dinara uz reči ‘Veliki je Niš pa birajte’ kao da iz svog džepa daje“, navodi se u saopštenju.

Ova stranka podseća da je predsednica Gradskog odbora SSP Niš Jelena Milošević dobila i privatnu krivičnu tužbu od gradonačelnice je je ukazivala na njen „bezgranični nepotizam“.

„Suprug gradonačelnice je iz Gerontološkog centra prešao u EPS, pa odatle u Poštansku štedionicu na mestu pomoćnika direktora za samo godinu i po. Zet gradonačelnice je prvo postao šef javnih nabavki a potom pomoćnik direktora Apotekarske ustanove Niš, izgleda da su u tome najstručniji. Ćerka, koja će dobiti socijalni stan jer po zakonu spada u zajedničku imovinu stečenu u braku, zaposlena je u apoteci pri UKC Niš“, navode iz niškog SSP.

U ovoj stranci kažu da deluje da će se gradonačelnica Sotirovski „i sama vrlo brzo naći pred sudom ali kao optužena jer u korupciji je do grla“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati