Srbija

S. M.

26. 02. 2021. 11:17 27

Hajde da ga mesec dana niko ne pomene!

Dragan Dobrašinović, prvi čovek Koalicija za nadzor javnih finansija i prvi čovek Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava, predložio je da svi mesec dana prestanu da pominju predsednika Srbije i da je to čini se jedan vrlo upečatljiv vid otpora.

- Da bismo menjali sistem, mora da se načini prvi korak. On je uvek težak, ali evo ja predlažem da svi slobodoumni, slobodomisleći ljudi, mesec dana ne pominju tog čoveka. Nijedne novine, intelektualci, niko da ga ne pominje. Da ga Koraks ne crta više u karikaturama. Da malo zaboravimo na njega i da ga ostavimo u njegovoj gluvoj sobi, njegovo besmislu. Neka se nadvikuje sam sa sobom. Da ga ostavimo da sam sebi bude vlast i najveća potpora i opozicija i najveća povika. Neka priča sam sa sobom, da vidi malo kako je nama - predlaže Dobrašinović.

On dodaje da ga zato u ovom momentu i ne pominje, jer "zbog drveta ne vidimo šumu koja je iza“ i da kada čovek hoće da prekine lanac, udara na najslabiju, a ne na najjaču kariku. A ovo je lanac kojim je ceo jedan narod stavljen u okove.

- To ime je toliko prisutno u javnosti da postaje degutantno i bolesno. U toj meri da je on postao centar sveta, zbivanja, centar svih naših života, svega. Govoriti o tom čoveku je isto kao govoriti o bolesti, a pritom imati nameru da budete zdravi, pa vas priča o bolesti pre uvodi u novu bolest, nego u ozdravljenje - opisao je Dobrašinović zbog čega je ovaj njegov predlog važan.

Dobrašinović naglašava da smo došli do tačke gde je promena sistema neminovnost i da ako mislimo da opstanemo kao društvo ima samo jedan način, a to je korenita promena sistema.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati