Srbija

[ Izvor: Mediji ]

13. 01. 2021. 16:51 0

Pronađen muškarac koji se izgubio na Kopaoniku

Muškarac (38) koji se tokom dana izgubio dok je planinario stazom Krčmar, ispod Pančića, pronađen je večeras, piše "Blic".

Mladić, za koga se isprva mislio da je reč o starijem muškarcu, nestao je na delu koji se zove "Nebeska stolica", na svega 700 metara od administrativne linije sa Kosovom i Metohijom. Ovaj deo je izuzetno strm, a danas je pronalaženje mladića otežavala gusta magla.

Kako navode iz Gorske službe, on nije povređen, ali je nakon gotovo dva sata lutanja po ovom izuzetno nepristupačnom terenu, promrzao. Mladića je zajedno sa Gorskom službom pronašla i redarska služba skijališta.

Kako kažu u Gorskoj službi, da ga nisu pronašli večeras, otišao bi ka Kosovu, te bi njegovo pronalaženje bilo bi značajno otežano i najverovatnije bi promrzao.Spasioci Gorske službe spasavanja zajedno sa redarskom službom Skijališta Srbije krenuli su u potragu za starijim muškarcem koji se izgubio dok je planinario stazom Krčmar, ispod Pančića.

Čovek je krenuo ka vrhu Suvo Rudište i zbog smanjene vidljivosti izgubio se, saopštava GSS.

Osim slabe vidljivosti problem može da predstavlja i niska temperatura, kao i velika količina snega.

Na ovoj stazi januara 2004. godine izgubio se i pro­sla­vlje­ni atle­ti­ča­r Ar­tu­r Ta­ka­č, koji je ne­stao tokom ne­vre­me­na. Njegovo telo je pronađeno 17 meseci kasnije, u junu 2005 godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati