Srbija

Direktno.rs

23. 11. 2020. 21:40 0

"Skadar na Ibru!"

Građani Kraljeva su svedoci još jednog "uspešnog projekta" lokalne samouprave, rekonstrukcije Atletskog stadiona koja se privodi kraju nakon dve godine i više promašenih rokova - navodi se u saopštenju Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde Kraljevo, koje prenosimo u celosti:

Projekat za rekonstrukciju napravljen je još 2015. godine a sami radovi počeli su u novembru 2018. godine. Finansijeri ovog projelta su Ministarstvo privrede i lokalna samouprava u Kraljevu. Bilo je predviđeno da rekonstrukcija stadiona bude završena do jula 2019. godine kada je Kraljevo trebalo da bude domaćin Balkanijade.

Radovi nisu završeni iako je do tog trenutka potrošeno 140 miliona dinara. Rokovi su pomereni za avgust 2019. kada je Kraljevo trebalo da bude domaćin seniorskog prvenstva Srbije u atletici ali su radovi na stadionu još uvek trajali pa su Kraljevčani ostali uskraćeni i za ovo takmičenje.

Kraj rekonstrukcije stadiona nije se nazirao ni u decembru 2019.godine a troškovi su rasli i u tom trenutku iznosili 170 miliona dinara.

Iz gradskog budzeta je u par navrata odobren dodatni novac zbog grešaka koje su pravili projektanti.

Novi rok za otvaranje stadiona bilo je proleće 2020.godine ali ni on nije ispoštovan. Ipak ohrabrujuće je to što se radovi izgleda privode kraju. Kraljevčani će dobiti lep stadion ali ono što ih zbunjuje je činjenica da je stadion iako na izgled završen zaključan za građane.

Direktor Direkcije za izgradnju izjavio je da stadion još uvek nije završen i da je u toku druga faza rekonstrukcije koja će biti završena na proleće 2021. godine.

Mi, članovi Stranke slobode i pravde postavljamo pitanja:

- Koliko će "šminkanje" stadiona na kraju koštati građane?

- Da li se grad zadužio i koliko zbog dodatnih i nepredviđenih troškova rekonstrukcije?

- Ko će snositi posledice zbog grešaka koje je napravio projektant a koje su građane samo u aprilu 2019.godine koštale 16, 5 miliona?

- Da li će građani Kraljeva koji su svojim novcem finansirali rekonstrukciju stadiona moći isti slobodno da koriste?

Odgovore na pitanja verovatno nećemo dobiti a Atletskom stadionu našem "Skadru na Ibru" ostaje da čeka još jedno proleće - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati