Srbija

[ Izvor: Beta ]

22. 09. 2020. 10:02 2

Vlasnik TV Kopernikus vlast u Nišu, a grad mu daje pet miliona dinara

Televizija "Kopernikus" u vlasništvu poverenika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu Zvezdana Milovanovića, dobila je u drugom delu ovogodišnjeg gradskog konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa, svih preostalih pet miliona dinara.

Kako piše dnevnik "Danas" konkurs za drugi krug raspisan je u julu za podelu preostalih 5.030.000 dinara, a početkom septembra odlučeno je da projekat "Carski grad - putevima kulturnog blaga" Kopernikus televizije, bude finansiran sa 4.950.000 dinara, dok ostalih osam projekata nisu dobili ništa.

Kopernikus u prvom krugu nije dobio sredstva, kada je u maju Niš dodelio 84 miliona dinara ostalim televizijama naklonjenim SNS-u, prenosli list i navodi da su tada mediji koji su "osnivački, uređivački i finansijski bliski vlastima dobili ukupno 67.500.000 dinara".

 

Vlasnik "Kopernikusa" Zvezdan Milovanović izjavio je za "Danas" da ne razume zašto nekom smeta da njegova televizija dobije pet miliona, kada su neki mediji dobili po 20.

 

- Ja ne živim od televizije, ona mi samo pravi minus, dođe mi da je zatvorim - rekao je Milovanović.

Podsetimo, njegov brat direktor TV "Prva" Srđan Milovanović je u žiži zbog rijaliti otkaza voditeljima Jutarnjeg programa Srđanu Predojeviću i Jovani Joksimović. Jovana ga je optužila za "instagram otkaz", preti tužbom, a Srđana je obezbeđenje sprečilo da juče uđe u zgradu Prve.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati