Srbija

S. M.

14. 06. 2020. 16:02 5

NE DA FOTELJU NI ZA 'LEBA Ministar smenio direktorku, ona se vratila na posao i opet se KANDIDUJE

Ministar prosvete Mladen Šarčević 4. oktobra smenio je direktorku Osnovne škole "Miloje Zakić" u Kuršumliji Radicu Jović jer nije prijavila vršnjačko nasilje u školi, a ona se opet kandidovala za istu poziciju. Ona je posle zvanične objave o smeni, ubrzo vraćena na posao i trenutno je direktor u istoj školi!

- Apsolutno ne postoji nikakvog zakonskog osnova da je i dalje na toj funkciji, a posebno ne da se prijavi na konkurs koji je 20. maja raspisan i opet kandiduje - kazao nam je Goran Stojković, bivši sekretar ove škole koji je trenutno u sudskom sporu, pošto je, kako kaže nezakonito smenjen.

On dodaje da je njena kandidatura dokaz političke moći lokalnog SNS i nepoštovanja zakona. 

Direktorka "zauzeta"

Radica Jović nije želela da komentariše svoju ponovnu kandidaturu za direktorsku fotelju. Kada smo je pozvali i čula da je zove novinar, samo je kratko rekla da je "zauzeta i da nema vremena".

Priča o ovoj školi počinje krajem septembra, kada je u dvorištu škole mališan pretrpeo vršnjačko nasilje, što je ustvrdila i vanredna inspekcijska kontrola. Zatim je 4. oktobra ministar Šarčević direktorku razrešio dužnosti i to je objavljeno na zvaničnom sajtu ovog ministarstva.

- Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora u OŠ "Miloje Zakić" u Kuršumliji razrešio je direktora Radicu Jović. Na osnovu činjenica utvrđeno je da su kvalifikovane povrede zakona kao posledica propuštanja direktora da preduzme radnje i mere iz svoje nadležnosti - navedeno je na zvaničnom sajtu Ministarstva prosvete, kao obrazloženje za njenu smenu.

- Utvrđeno je da direktor škole nije sprovodio mere za bezbednost i zaštitu dece i učenika i nije preduzimao blagovremeno odgovarajuće mere u slučajevima povrede zabrana iz člana 110-113. Zakona - dodaje se na sajtu Ministarstva.

Smenjena i vraćena na posao

Ipak, posle dve nedelje, možda i manje, ona je vraćena na isto mesto.

- Na volšeban i neverovatan način koji nije zasnovan na zakonu, ista direktorka je vraćena na dužnost u školu iako nikada i nikom nije dostavljen na uvid razlog i akt kojim bi taj postupak bio opravdan. A nemoguće bi i bio zakonski obrazložen i opravdan - dodaje Stojković.

Iako je sve to prošlo ispod žita i bez pompeznih medijskih naslova, ono što je potvrđuje da je neko izvan zakona je ponovna kandidatura Radice Jović za isto mesto!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati