Region

[ Izvor: Mediji ]

18. 10. 2024. 19:50 0

Uhapšen serijski pljačkaš bankomata: Odneo 500.000 evra

Zagrebačka policija rešila je četiri kaznena dela teških krađa provaljivanjem u bankomate, a uhapšen je 48-godišnji razbojnik koji je "nezakonito stekao imovinsku korist u iznosu od 500.000 evra", saopštili su iz Poliscijske uprave Zagreba (PUZ).

On se nalazio u begu od 2021. godine, ističe policija.

Sumnja se da je provalio u četiri bankomata u Zagrebu i to - krajem januara 2024, početkom februara i dva puta u aprilu.

Pljačkaš je u prostor u kojem su se nalazili bankomati postavio sakrivene kamere usmerene na bankomat i tako došao do saznanja o vremenu i načinu punjenja bankomata, te saznanja o pristupnim šiframa za njihovo otvaranje.

- Pomoću toga, nakon što su bankomati napunjeni novcem, električnim biciklom došao bi do prostora u kojem su se nalazili bankomati te ih otključao i otvorio pomoću ranije izrađenog ključa. Iz otključanog i otvorenog bankomate otuđio je pune kasete s novcem, nakon čega bi uredno zatvorio i zaključao i bankomate i prostor u kom se nalaze bankomati - navodi policija.

S mesta pljačke udaljio bi se električnim biciklom prema prostoru na području zagrebačkog naselja Trešnjevka, u kojem se sakrivao.

Tokom višemesečnog kriminalističkog istraživanja policija je prikupila dokaze i saznanja koji upućuju da je ista osoba počinila navedena kaznena dela, ističe se u saopštenju.

Osumnjičeni 48-godišnjak je uhapšen na području Zagreba. Utvrđeno je da se nalazio u begu od 2021. jer je za njim bila raspisana potraga na nivou Evropske unije i okolnih zemalja Hrvatske, zbog sprovođenja u Zatvor na izdržavanje kazne zatvora od šest godina, upravo zbog ranije počinjenih sofisticiranih kaznenih dela teških krađa provaljivanjem.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan u Zatvoru u Zagrebu na izdržavanje kazne zatvora, a kaznena prijava biće podnesena nadležnom Opštinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu, dodaje PUZ.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati