Region

[ Izvor: Jutarnji list ]

04. 10. 2024. 08:37 0

Dečak zbog kog se ispisao ceo razred DIVLJA i u drugoj školi: Deca danas ostala kod kuće, protest roditelja!

Bez ikakve najave roditeljima, pre tri dana je u novozagrebačku školu nastavu došao da pohađa dečak zbog kog se iz osnovne škole u centru Zagreba početkom ove školske godine ispisalo 14 učenika. Zabrinuti i nezadovoljni roditelji su se organizovali i većina ih ovog petka neće poslati decu u školu iz protesta, a oni će se okupiti ispred škole.

- Dečak dira i pipka našu decu, simulira seks i govori im takve psovke za koje je nepojmljivo da ih 10-godišnjak zna. Grozno je da nam niko od nadležnih nije ništa rekao. Ne mogu da verujem da su tako problematično dete upisali u drugu najbrojniju školu u Hrvatskoj. U našem je razredu 28 dece. Kako misle da će da drže red tu ako nisu mogli sa njih 15?! - pita se otac jednog deteta iz razreda.

Taj četvrti razred nedavno je imao roditeljski sastanak na kom nije bilo ni reči o svemu. Roditelji su otkrili o kome se radi tek nakon što su počeli o svemu razgovarati u WhatsApp grupi.

Navodno je škola bila primorana dečaka da primi iako se direktor protivio.

Ima asistenta

Dečak ima jednog asistenta, a priča se, kaže za Jutarnji list otac, da bi sledeće nedelje trebalo da dođe drugi. Nejasno je još planiraju li da oboje budu u razredu.

- Kad smo u školi rekli svoje planove oko protesta, rekli su nam nek se strpimo, da dođemo popodne, valjda kad nikoga nema. Rekli su nam da ćemo sve videti za par dana. Nemamo šta da vidimo. Znamo šta nas čeka - rekao je i objasnio da ne žele da njihova deca budu novi pokusni kunići sistema.

Oni decu nisu hteli da uvlače u ozbiljne priče, pa su im samo rekli da neće imati nastavu.

- Nisu oni ni tako mali da ne shvataju i međusobno komentarišu - rekao je otac.

Inače, u školi u centru još uvek postoji razred sa dvoje dece i nejasno je hoće li se raspustiti i šta će biti sa učiteljicom.

Direktorka je na Veću roditelja održanom prošle nedelje navela da "u suštini 4. b i dalje postoji, da učiteljica drži nastavu za troje učenika (tada je još u razred bio upisan sporni učenik, prim. aut.), te da se čeka odluka Grada". Na konkretno pitanje šta će se dogoditi s razredom, direktorka je rekla da nema odgovor.

Niko nije reagovao

Komentarisala je da bi se možda učenici koji su se ispisali, što je gotovo ceo razred, vratili u školu, ali su predstavnici roditelja istakli da je previše vremena prošlo i da se deca sigurno neće vratiti, te da ih škola uopšte nije kontaktirala ni odgovorila na njihove upite do sada.

Podsetimo, nakon što je Jutarnji list prvi otkrio šokantan slučaju "bulinga" u osnovnoj školi, koji mesecima niko od nadležnih nije rešavao, tek prvog dana nastave održan je hitni sastanak u Ministarstvu nauke, obrazovanja i omladine sa predstavnicima Gradske kancelarije, AZOO-a, direktorkom škole i roditeljima dečaka. Dogovoreno je da će njegovi roditelji zatražiti premeštaj u drugu osnovnu školu.

Dečak je mesecima zlostavljao vršnjake u razredu, desetoro njih je završilo kod psihologa, a učiteljica je otišla na bolovanje. Nedavno je i pedagog iz te škole dao otkaz.

Roditelji su se od početka godine obraćali direktorki, Gradskoj kancelariji za obrazovanje, Ministarstvu obrazovanja, Agenciji za odgoj i obrazovanje, ali bez ikakvog zadovoljavajućeg rešenja. Slali su dopise i molbe, ponekad i 20 mejlova na dan.

Novinari Jutarnjeg lista su poslali pitanja o novoj kriznoj situaciji u osnovnoj školi Gradskooj kancelariji za obrazovanje, Ministarstvu obrazovanja i Agenciji za odgoj i obrazovanje. Konkretno su pitali hoće li se ovaj put uključiti u rešavanje problema pre ispisivanja prvog učenika iz razreda, te su naveli da će odgovore objaviti čim ih dobiju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati