Kultura

Direktno.rs

25. 11. 2021. 11:09 16

Sve predstave se povukle zbog Lečića

I poslednja predstava na 38. susretu pozorišta u Brčkom, "Derviš i smrt" Narodnog pozorišta Republike Srpske, odustala je od učešća u takmičarskom delu festivala. Sajt 38. Susreta pozorišta u Brčkom objavio je danas pismo Dijane Grbić, v.d. direktora Narodnog pozorišta Republike Srpske u kojem se objašnjavaju razlozi za izuzeće iz procesa žiriranja.

Pismo prenosimo u celini:

"Poštovani,

Obraćamo vam se povodom ovogodišnjih XXXVIII susreta pozorišta / kazališta BiH. U kontekstu aktuelnih dešavanja, Narodno pozorište Republike Srpske se ovim putem izjašnjava o učešću u takmičarskom programu festivala. Želimo da naša predstava "Derviš i smrt", reditelja Dejana Projkovskog, bude izuzeta iz procesa žiriranja.

Ipak, iz dubokog uvjerenja da Narodno pozorište Republike Srpske mora odgovorno postupati prema svojoj publici, odlučili smo da u četvrtak, 25. novembra, kako je prvobitno planirano, pomenutu predstavu izvedemo.

Budući da se radi o jednom od najvažnijih pozorišnih dešavanja u regionu, sigurni smo da će organizacija sljedećeg festivala proći u najboljem redu, da će susreti u Brčkom ponovo postati siguran prostor za sve umjetnike koji pozorište stvaraju, prostor unutar kojeg se o svojim umjetnicima i svojoj publici brine i odnosi sa uvažavanjem, te da ćemo se ponovo susresti, u prijatnijoj atmosferi.

Dijana Grbić, v. d. Direktora"

Večeras se izvođenjem predstave "Derviš i smrt" pozorišni festival nu Brčkom završava. Da podsetimo, prethodno su brojni učesnici negativno reagovali na učešće Branislava Lečića u žiriju odustajanjem od takmičarskog dela, a pojedini su se i povukli sa festivala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati