Hronika

[ Izvor: Mediji ]

24. 09. 2024. 14:42 0

"Čuvaj decu dok ne dođem": Sahranjeni otac i mališani koji su poginuli kod Kraljeva

Danijel L. (33) i njegovo troje dece staro deset, sedam i godinu ovog utorka su sahranjeni na groblju kod Petrove crkve u mestu Postenje kod Novog Pazara.

Srpska trobojka na sanduku, fotografija pripadnika Vojske Srbije Danijela L, a pored drveni krst. Tik do njega tri bela kovčega u kojima je troje dece koju su otišli zajedno sa njim na večni počinak. Tri bela drvena krsta, njihove uramljene fotografije na sanducima kidaju dušu. Niko od prisutnih nije ostao ravnodušan. Uplakani rođaci i prijatelji nisu znali u koji kovčeg pre da gledaju, pišu beogradski mediji.

Porodica stradalih u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu na putu Raška - Kraljevo kada se porodica sudarila sa vojnim vozilom, prvo je neutešno stajala u crnini. Zatim su scene na pazarskom groblju postale i više nego potresne. Trudili su se da budu dostojanstveni u svom bolu... Niko od prisutnih nije mogao da obuzda emocije.

Mirjana (32), supruga Danijela i majka dečice koji su poginuli, jedina je preživela u nesreći, jedva je stajala na nogama. Grobljem se prolamao njen jauk, dozivanje dečice i Danijela. Prizor je bio pretužan.

- Sve sam izgubila, Bože zašto si mi ih sve uzeo... Dani, čuvaj decu dok ne dođem - plakala je Mirjana.

Nekoliko saniteta Hitne pomoći bilo je na groblju i ukazivali su pomoć članovima porodice. Pripadnici Vojske Srbije došli su na sahranu gde su uz počasni vod ispratili svog kolegu i prijatelja Danijela L. koji je bio u njihovim redovima više od decenije. Nosili su njegov kovčeg njegovi najbliži ljudi iz kasarne u Raškoj. Potresno je bilo gledati kako prvo stavljaju srpsku trobojku na sanduk, a kasnije je skidaju i daju neutešnoj supruzi Mirjani.

Nakon opela sveštenika, četiri sanduka su spuštena u zajedničku grobnicu. 

U jednom trenutku tokom sahrane počela je da pada kiša, a jedan stariji čovek je prokomentarisao tužno. 

- Evo i nebo plače za vama, anđelima našim - kazao je.

Porodica stradalih jedva je skupila snage da napusti groblje nakon sahrane. Od porodice se oprostio i ministar odbrane Bratislav Gašić, kao i bivši ministar Rasim Ljajić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Vrlo polako i oslobođeno

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati