Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

11. 09. 2024. 12:52 10

Tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu za oružani sukob u Banjskoj, među optuženima Radoičić

Glavni tužilac Specijalnog tužilaštva Bljerim Isufaj saopštio je danas da su podigli optužnice protiv 45 osoba za slučaj napada oružđanog sukoba u Banjskoj. Optužnicom je obuhvaćeno 45 osoba, a među optuženima je kontroverzni biznismen Milan Radoičić.

- Po raznim istražnim osnovama bili smo ograničeni u davanju informacija, morali smo da čekamo godinu dana. Čekanje istražnog izveštaja je jedan od glavnih razloga za kašnjenje u podizanju optužnice - rekao je Isufaj prenosi Kallxo.

Među optuženima je i Milan Radoičić, koji je nekoliko dana nakon incidenta javno prihvatio odgovornost za događaje u Banjskoj.

Podsetimo, septembra prošle godine u selu Banjska, u blizini Zvečana na severu Kosova, najpre je ubijen kosovski policajac Afrim Bunjaku, a u nastavku razmene vatre kosovske policije i naoružane grupe, ubijena su trojica muškaraca - Stefan Nedeljković iz Zvečana, Bojan Mijailović i Igor Milenković iz Leposavića.

Odgovornost za napad preuzeo je Milan Radoičić, kontroverzni biznismen blizak Srpskoj naprednoj stranci.

Vlasti u Prištini su od početka sukoba tvrdile da je tokom vatrenog okršaja u Banjskoj bio prisutan i Radoičić, sada bivši potpredsednik Srpske liste, partije kosovskih Srba bliske zvaničnom Beogradu, naoružan i u punoj, vojnoj opremi.

Srpske vlasti se nisu oglašavale sve do 29. septembra, kada je Radoičić, preko advokata Gorana Petronijevića, priznao da je organizovao naoružanu grupu ljudi na severu Kosova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati