Hronika

[ Izvor: Mediji ]

26. 07. 2024. 13:18 3

Uroš Blažić priznao krivicu za masakr u selima Malo Orašje i Dubona: Evo šta je rekao

Suđenje Urošu Blažiću, optuženom da je 4. maja prošle godine ubio devet osoba, a ranio više njih u selima Malo Orašje i Dubona, nastavljeno je danas u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu. Blažić je na današnjem pripremnom ročištu priznao krivicu.

Advokat Stefan Stefanović, koji zastupa porodice, oglasio se za medije nakon suđenja.

- Nezvanično smo saznali da će naredno suđenje biti u Palati pravde, ali je problem što tamo nema barijera između publike i okrivljenih, pa je to problem. Glavni pretres je 21. avgusta, dokazi predloženi sada i moguća dopuna, okrivljeni se preliminarno izjasnili. Blažić u potpunosti krivicu priznao. Uroš Blažić je rekao da ne zna šta ga je obuzelo tih dana i te noći. Njegov otac se izjasnio da nije kriv - kaže advokat Stefan Stefanović.

Podsetimo, Uroš Blažić optužen je da je 4. maja prošle godine u selima kod Mladenovca izvršio masakr i ubio devet osoba, dok je njih 14 ranio.

Inače, optuženom Blažiću preti 20 godina robije za masakr jer je u trenutku izvršenja krivičnih dela bio mlađi punoletnik, odnosno nije imao navršenu 21 godinu, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u javnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati