Hronika

[ Izvor: Mediji ]

04. 07. 2024. 14:28 2

"Sad vidimo da je istina da je Miljković dobio Roleks od Papića"

Uvidom u pisanu dokumentaciju iz spisa predmeta nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, Filipu Ivanovskom, kao i njihovim suprugama za pranje novca.

Na ročištu nisu prikazani dokumenti koji predstavljaju dokaze Tužilaštva za organizovani kriminal, već su samo konstatovani, sa čim su bili saglasni svi učesnici u postupku.

Među pisanim dokazima koji su konstatovani bile su izjave o poreklu novca, uplate na devizni račun u banci, kao i primljeni avansi optužene Bojane Belivuk, supruge Veljka Belivuk.

Zatim, zapisnici o pretresanju stana u kom živi Tanja Miljković, supruga Marka Miljkovića, potvrde o privremeno oduzetim i vraćenim predmetima za Marka Miljkovića.

Takođe, među dokazima je i različita dokumentacija o brojnim automobilima, za koje su advokati tvrdili da nisu vlasništvo optuženih, kao i dokumentacija o luksuznom satu "Roleks", ali i dopisi i dokumentacija o uplaćenom depozitu pribavljeni od hotela "Metropol" u Beogradu, gde su venčanje organizovali Tanja i Marko Miljković.

Advokat Dejan Lazarević, koji brani Belivuka i Miljkovića, naveo je u sudnici, da dokazi koji su izvedeni potvrđuju ono što su njegovi klijenti kazali u odbranama i ne odgovaraju činjeničnom stanju predstavljenom u optužnici.

Dodao je Lazarević da je istina da je Miljković od Aleksandra Papića na poklon dobio skupoceni "Roleks" sat sa ugraviranom posvetom "za brata", a ne kako je Papić drugačije svedočio u istrazi.

Podsetimo, policija je od Miljkovića oduzela pomenuti sat, za koji on tvrdi da mu ga je poklonio Papić, nekadašnji blizak prijatelj bivšeg ministra u Vladi Nebojše Stefanovića.

U svojoj odbrani Miljković je u sudnici kazao:

- Papić, koji je saslušan kao svedok u istrazi ne da ne govori istinu, već i glupo laže. Poklonio mi je Roleks sat koji je na poleđini imao ugravirano "za brata" i dao mi ga je preko svog vozača Marka, a nije ga prodao mom rođaku kako je ispričao tužiocu.

U sudnicu je pozvana Tanja Miljković kako bi odgovorila na pitanje u čijem je vlasništvu stan u kom živi, budući da, kako je navela predsednica sudskog veća Nataša Albijanić, nije isplaćen u celosti.

Međutim, Tanja Miljković je navela da po savetu svojih advokata ne želi da odgovori na pitanje.

S obzirom na to da su među dokazima pominjane i katastarske parcele na Dunavu, u sudnicu je ušao i optuženi Marko Miljković kako bi kazao da Tužilaštvo za organizovani kriminal selektivno optužuje.

- Srđan Lalić, koji je svedok u ovom postupku, priznao je da je učestvovao u kupovini tih parcela. Kako je onda moguće da Lalić nije prao novac kupovinom parcela na Dunavu, a Belivuk i ja jesmo, ako se veruje Laliću. Ja tvrdim da su te parcele u vlasništvu oca Miloša i Marka Budimira - kazao je Miljković u sudnici.

Inače, braća Miloš i Marko Budimir su visokorangirani članovi Belivukovog klana kom se u odvojenom postupku sudi za sedam teških ubistava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno držanje oružja.

U ovom procesu optužnica Tužilaštva okrivljene tereti da su od novca za koji se sumnja da je stečen kriminalom kupovali stanove i zemljište i na taj način "prali novac".

Naredno ročište zakazano je za 5. septembar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Roki

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati