Hronika

[ Izvor: Mediji ]

03. 06. 2024. 10:42 0

Nastavlja se suđenje ocu koji je godinama držao zaključanu ćerku

Suđenje Urošu Pašajliću, optuženom da je zanemarivao i zlostavljao osmogodišnju ćerku, koju je na duže periode ostavljao samu zaključanu u stanu, trebalo bi da bude nastavljeno ovog ponedeljka u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Do sada su u ovom postupku ispitani svi svedoci, a za ovo ročište sudija je naložio punomoćnici oštećenog deteta da dostavi informacije o njenim zvaničnim starateljima.

Veštak koja je na prethodnom ročištu rekla da je duševno stanje I. L. bilo ugroženo pod uticajem Pašajlića, govorila je o tome kako je njegova bivša partnerka doživela njega, ali i njenu reakciju kad je saznala da on drži samo dete u stanu.

- I. L. je intelekualno sposobna, ali je pasivno-zavisna. Tih pet dana, koliko ju je okrivljeni držao zatvorenu, njeno duševno stanje je bilo ugroženo i nije preduzela akcije koje bi drugi preduzeli u toj situaciji, jer je želela da održi emotivni odnos sa okrivljenim. Pod uticajem Pašajlića njego duševno stanje je bilo ugroženo i umanjeno racionalno razmišljanje koje je tek kasnijim akcijama i savetima pokrenuto - istakla je psihološkinja.

Prema njenim rečima, iako je Ivana imala sve potrebne načine da pozove pomoć, ona je pokušavala da održi odnos sa Pašajlićem i nije adekvatno reagovala, iako joj u većini situacija njegovo ponašanje nije odgovaralo.

- Premišljala se i onda se požalila prijateljici koja joj je dala racionalne savete i kada je došlo do pitanja deteta počela je tako i da razmišlja o tome, da spasi sebe i dete - navela je veštak i dodala da je na osnovu toga I. L. iskoristila trenutak da ode iz stana u kom je Pašajlić držao i ode u policiju.

Kako je objasnila psihološkinja, I. L. je u emotivnom odnosu okrivljenog doživljavala kao dominantnu osobu i prelazila preko mnogih stvari preko kojih žene koje racionalno razmišljaju u svom odnosu ne bi prešle, i dodala da kod nje ne postoje indicija ka tome da bi izmišljala događaje, za šta ju je optuženi u više navrata okrivio.

Optužen za dva krivična dela

Uroš Pašajlić se od 28. marta prošle godine nalazi u pritvoru.

Njemu se optužnicom teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L. P.

Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke Ivane Ž, na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Aplauz

Anketa

Da li će Srbija proći grupu na Evropskom prvenstvu?

Rezultati