Hronika

[ Izvor: Mediji ]

24. 05. 2024. 12:55 4

Advokat 6 meseci varao Ruse: Ojadio ih za 200.000 evra

Prvo osnovno javno tužilaštvo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova odredilo je zadržavanje trajanju od 48 sati prema advokatu I. B. I. (35) i S. P. (32) zbog postojanja sumnje da su u periodu od oktobra 2023. godine do aprila 2024. godine prevarili troje ruskih državljana.

Kako je saopšteno iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičeni su u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu oštećenog da mogu da obezbede prijem u državljanstvo Republike Srbije, tri ruska državljanina koji su deponovali iznos od 200.000 evra u advokatskoj kancelariji osumnjičene.

Kako u ugovorenom roku pomenuti ruski državljani nisu stekli državljanstvo Republike Srbije, niti je novac vraćen, postoje osnove sumnje da su izvršili krivično delo Prevara.

Osumnjičeni su saslušani na okolnost krivičnog dela kojom prilikom je osumnjičeni I.B.I. iskoristila zakonsko pravo i nije htela da iznese svoju odbranu, dok je osumnjičeni S.P. negirao izvršenje krivičnog dela. Dežurnom sudiji Prvog osnovnog suda u Beogradu podnet je predlog za određivanje pritvora, imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometali postupak uticajem na svedoke.

Tužilaštvo će u toku istrage ispitati svedoke oštećene, kao i druge svedoke događaja, narediti sva potrebna veštačenja, pa nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja doneti odluku o daljem postupanju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati