Hronika

[ Izvor: Mediji ]

15. 05. 2024. 14:22 4

Evo u kakvom stanju je pretučeni profesor

Jelena Kručičanin, profesorka srpskog jezika i književnosti u Trećoj beogradskoj gimnaziji otkrila je danas u kakvom je stanju profesor koji je povređen u sukobu dvojice učenika Treće i Desete beogradske gimnazije.

Naime, u utorak na fudbalskoj utakmici, u okviru sportskog i humanitarnog turnira "Gimnazijada", dogodio se incident u kojem je profesor fizičkog vaspitanja Treće beogradske gimnazije, u pokušaju da razdvoji učenike, zadobio teške telesne povrede.

Do incidenta je došlo u SC "Vračar" tokom humanitarnog takmičarskog programa "Gimnazijade". U toku utakmice sukobili su se dva učenika Treće i Desete beogradske gimnazije, a deblji kraj izvukao je profesor koji je pokušao da ih razdvoji.

Prema rečima lekara, profesor je zadobio teške telesne povrede, a kako otkriva njegova koleginica, profesorka srpskog jezika Jelena Kručičanin, danas je nastavio sa pregledima.

- Profesor je danas nastavio sa pregledima, a nastava u školi se redovno odvija. Treća Beogradska gimnazija je donela odluku da obustavi dalje "Gimnazijadu" , s obzirom da smatramo da na nasilje treba da postoji nulta tolerancija i da treba da preduzmemo sve mere - kaže profesorka Kručičanin za RTS.

Ističe i da se za sada ne zna ko je inicirao sukob, ali da su obavešteni svi nadležni organi i da će o tome moći da se govori kada bude stigao potpuni izveštaj.

- Sredstva od "Gimnazijade" bila su namenjena kao pomoć dečaku Sergeju Milićeviću iz OŠ "Jelena Ćetković", koji se leči. Sva do sada prikupljena sredstva biće uplaćena na njegov račun. Nažalost, mislimo da je najbolje da se ovaj događaj prekine. Mi se od 2014. godine, od kada traje ovaj događaj, prvi put suočavamo sa ovakvom vrstom problema - kaže Kručičanin za RTS.

Povodom ovog slučaja oglasio se i Forum beogradskih gimnazija koji najoštrije osuđuje jučerašnji incident u Trećoj beogradskog gimnaziji. Kažu da od nadležnih organa očekuju da odgovorni za povređivanje nastavnika budu sankcionisani, saopšteno je iz Foruma beogradskih gimnazija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati