Hronika

[ Izvor: BIRN ]

04. 04. 2024. 11:48 2

Odloženo suđenje inspektoru iz "Jovanjica" - 6. put

Šesti put zaredom odložen je početak suđenja trojici inspektora Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije optuženima za zloupotrebu službenog položaja, među kojima je i Milan Isakov koji je učestvovao otkrivanju Jovanjice. Današnje ročište odloženo je zbog odsustva Zore Dobričanin Nikodinović, advokata jednog od okrivljenih, piše BIRN.

Advokat iz kancelarija Zore Dobričanin Nikodinović došao je danas u sud da bi obavestio sudiju da ona nije bila u mogućnosti da dođe na današnje suđenje zbog smrtnog slučaja u porodici. Sudija Milan Grkinić je rekao da se ona javila i telefonom ga obavestila o smrtnom slučaju u užoj porodici, piše BIRN a prenosi N1.

Prethodno ročište u martu ove godine odloženo je zbog bolesti okrivljenog inspektora Miloša Kneževića. Drugi razlog za otkazivanje prethodnog ročišta bila je promena advokatskog tima optuženih Milana Isakova i Miloša Vešovića. Oni su tada obavestili sudiju Milana Grkinića da su otkazali punomoćje dosadašnjim advokatima Đorđu Simiću i Radoslavu Marinkoviću, pa su zatražili dodatno vreme da angažuju nove branioce, kojima je potrebno i vreme da se upoznaju sa predmetom.

Sudija Grkinić je novog branioca Isakova i Vešovića, advokata Marka Drašković iz kancelarije Zdenka Tomanovića, pitao da li je za to da se ročište održi i da se razdvoji u odnosu na Kneževića čiji branilac Zora Dobričanin Nikodinović nije došla danas na suđenje.

Advokat Drašković je rekao da se protivi razdvajanju zbog redosleda optuženja, jer je u optužnom predlogu upravo Milan Knežević prvi i da bi prvi trebalo i da se izjasni. On je kazao da je saglasan da se što pre zakaže novi pretres gde bi svi bili saslušani po redu optuženja. Punomoćnik oštećenih predložio je da se postupak razdvoji.

- Očigledno je da je opstrukcija na sceni od samog početka - kazao je Drašković dodavši da bi bilo bolje da se postupak ne razdvaja, ali pošto je situacija takva, on predlaže razdvajanje.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati