Hronika

Direktno.rs

17. 03. 2024. 11:19 37

Po Bakarecu advokata Vujačića je ubio Đilas?!

Advokat Svetozar Vujačić, narodni poslanik i osnivač Srpske napredne stranke, umro je juće u75. godini. Njegove partijske kolege su se opraštale, a najupečatljiviji je post na Fejsbuku Nebojše Bakareca, glavnog pljuvača režima po neistomišljenicima.

U njegovoj objavi skoro pa da je optužio Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde, da je ubio Vujačića?! Prenosimo je u celosti:

"Poštovani prijatelji, preminuo je moj prijatelj i komšija Svetozar Sveta Vujačić. Otišao je bard naše advokature, veliki advokat. Otišao je mudri političar, moj kolega poslanik, sa kojim sam često razgovarao o politici. Otišla je plemenita duša, divan čovek, osoba jakog karaktera.

Prošle godine u maju, tokom akcije razoružanja, plemeniti i savesni Sveta Vujačić, predao je svoj pištolj za koji je imao urednu dozvolu. Nije imao obavezu da ga preda, ali je to uradio da bi dao primer drugima. Predao je oružje, i pored činjenice da je primao mnogobrojne pretnje.

Već u junu, 11.6.2023. Svetozar Vujačić je fizički napadnut i izudaran, u blizini zgrade u kojoj stanuje. Svetozara, koji je imao 75 godina, sa leđa su napala trojica đilasovaca, koji su ga više puta udarili u kičmu, rame i donji deo leđa. Trojica nasilnika su ga pri tome vređali, psovali i poručili mu: „Nećete još dugo! Ima da vas nema!“.

Svetozar Vujačić je bio legenda srpske advokature, čija je karijera trajala preko 40 godina. Bio je osnivač Srpske napredne stranke, narodni poslanik i savetnik ministra unutrašnjih poslova. Bio je sjajan sagovornik i polemičar. Njegova smrt je ostavila ogromnu prazninu u srpskoj advokaturi i u Srpskoj naprednoj stranci. Čast mi je što sam ga poznavao.

Slava mu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 37

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati