Hronika

D. Ljutić

31. 01. 2024. 06:55 18

PET GODINA od pogibije Stanike Gligorijević: Vučiću, vreme je za 2 minuta snimka

Dva minuta saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, gde je poginula Stanika Gligorijević, video je onaj ko ni po kom osnovu, pravnom niti bilo kom drugom, nije imao pravo i nije smeo da ih vidi. Aleksandar Vučić lično. I ne samo da je ta dva minuta video, nego on ne da nikome drugome da ih vidi. Više puta je obećavao da će snimak staviti na raspolaganje nadležnim organima, pa čak i javnosti, ali je svaki put obećanje prekršio i datu reč pogazio. Kada istina bude izbila u javnost, pogodiće više njega nego Zorana Babića.

Pre pet godina na naplatnoj rampi Doljevac stradala je Stanika Gligorijević, žena na koju je u punoj brzini naleteo automobil u kom se vozio v.d. direktora Koridora Zoran Babić. Dva minuta snimka iz Doljevca nikada nisu stigla do suda, ni do porodice, ni javnosti. Niko ne zna zašto. Ne zna se ni zašto je srušena naplatna rampa koja je nekome smetala kao nemi svedok nesreće.

Jelena Kocić je ta tužiteljka koja je saopštila javnosti da ključna dva minuta ubistva koja nedostaju, "i nisu mnogo bitna", kako tada reče. Ali odmah nakon toga su je Nenad Stefanović i Zagorka Dolovac nagradili i unapredili do antikoruptivnog odeljenje VJT u Beogradu.

Pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Nišu, Babićev vozač Dejan Stanojević osuđen je na četiri i po godine zatvora. Sigurnosne kamere na naplatnoj rampi snimile su nesreću, ali nedostaju dva minuta za koje je predsednik Srbije svojevremeno izjavio da ih je video i da je snimak toliko užasan da nije za prikazivanje, ali je i obećao da će ga javnost videti. Međutim, nije se desilo. 

Tako da još jednom, samo u novoradikalskom režimu, imate u ovom slučaju tužilaštvo kome policija neće da dostavi dokaze, imate sud koji presudio na osnovu onog što ima, imali su priznanje vozača i za njih je to završeno. Njima je verovatno jasno da su dokazi uklonjeni, da nema dva minuta, i da čak snimak policije koja je došla na mesto nesreće nije ceo. Taj snimak govori da na tom suđenju nije samo pitanje dva minuta, pitanje je mnogo više stvari, a koje se ne mogu izvesti bez koordinisane akcije sa nekog vrha.

Povrede koje je Zoran Babić zadobio u nesreći su najodgovornije za sumnje i spekulacije da je za volanom u trenutku sudara bio zapravo on. S obzirom na to da je zadobio prelom butne kosti, eksperti su odmah počeli da tvrde da je takav prelom kosti mogao da zadobije samo od udarca u volan, a ne u prednje sedište, s obzirom na to da je prema zvaničnim izveštajima bio na zadnjem sedištu svoje službene "škode" gde je spavao

Tokom istrage veliku pažnju izazvale su i tvrdnje brojnih svedoka o tome kako je Babić izašao iz smrskane škode. Prema zvaničnoj verziji, optuženi vozač je nakon sudara izašao kroz svoja vrata, a potom obišao automobil i otvorio suvozačeva, kroz koja je potom izvukao Babića. Činjenica da je Stanojević u nesreći  zadobio samo lakše povrede, doprinela je sumnjama da on nije ni vozio automobil u vreme nesreće.

I verovatno u ovom nizu najvažnije, sestra Stanike Gligorijević, Mirjana Aleksić, koja je i sama povređena u sudaru, nedavno je izjavila:

- Moj suprug je svojim očima video kada su Zorana Babića izvukli sa mesta vozača.

Pomenuta dva minuta, dakle, video je onaj ko ni po kom osnovu, pravnom niti bilo kom drugom, nije imao pravo i nije smeo da ih vidi. Aleksandar Vučić lično. I ne samo da je ta dva minuta video, nego on ne da nikome drugome da ih vidi. Više puta je obećavao da će snimak staviti na raspolaganje nadležnim organima, pa čak i javnosti, ali je svaki put obećanje prekršio i datu reč pogazio. Kada istina bude izbila u javnost, pogodiće više njega nego Zorana Babića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati