Hronika

[ Izvor: Telegraf.rs ]

11. 11. 2023. 19:06 8

Ko je Dragan S. (51), uhapšeni vođa navijača FK Rad?

Vođa navijača "Rada", Dragan S (51), koji je od ranije poznat policiji, kako saznaje Telegraf, uhapšen je danas zajedno sa B.Đ. (40) zbog sumnje da su tukli pripadnika Žandarmerije na utakmici Zemun - Rad.

Prema nezvaničnim informacijama prvoosumnjičeni za napad na žandarma je Dragan S. od ranije poznat policiji i pravosudnim organima.

On je bio optužen za ubistvo Ivana Pavlovića na Voždovcu, a Apelacioni sud u Beogradu ga je pravosnažno oslobodio od optužbi nakon 25 godina od ubistva, jer je sud obrazložio da nema dokaza da je on pucao iz pištolja.

Apelacioni sud je tada naveo u konačnoj presudi to nije moglo da se utvrdi iz materijalnih dokaza. Za tri godine suđenja, Dragan S. je oslobođen pa osuđen, pa oslobođen.

Dragan S., jedan od vođa grupe navijača Rada "United force" je 1994. godine, zajedno sa Srećkom P., bio osumnjičen za krivično delo ubistva, a na teret mu je stavljano da je u septembru 1994. u tržnom centru "Vidikovac", ispred kafića, pucao iz revolvera u grupu ljudi koja je sedela za stolom. Optužnica u ovom slučaju podignuta je već u oktobru 1994. godine.

Prva presuda je stigla tek u aprilu 2016. kada je Viši sud u Beogradu osumnjičene oslobodio optužbi za ubistvo.

Navijači Rada važe za jednu od najaktivnijih ultradesničarskih navijačkih grupa na ovim prostorima, a karakteriše ih mržnja prema LGBT populaciji, muslimanima, Romima...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati