Hronika

19. 10. 2023. 16:37 1

Zbog vaučera od 112.700 dinara pustila osuđenika na uslovnu

Predsednica Višeg suda u Nišu D. Ž. (55) uhapšena je zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je, u zamenu za vaučer za putovanje na Zlatibor u iznosu od 112.700 dinara, uticala da osuđenik izađe na slobodu, saopštili su policija i tužilaštvo.

- U nastavku borbe protiv visoke korupcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili su D. Ž. (55), predsednicu Višeg suda u Nišu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja - saopštila je policija.

Ona je, kako se sumnja, u nameri da utiče na pozitivan ishod i ubrza postupanje po molbi za uslovni otpust jednog osuđenika i znajući da je postupajući sudija planirao godišnji odmor, donela rešenje kojim je na njegovo mesto postavila sudiju koji nije član vanpretresnog veća sa kojim je, sredinom juna ove godine, omogućila uslovni otpust.

- Sumnja se da je za ovu odluku dobila turistički vaučer za letovanje u iznosu od 112.700 dinara koji joj je platila firma u vlasništvu sina osuđenika - naveli su iz policije.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati