Hronika

Direktno.rs

27. 07. 2023. 06:00 12

Policija nikako da nađe organizatore "mafijaških ubistava"

Srpska policija je u protekle dve godine rasvetlila sva takozvana "mafijaška ubistva", ali osim hapšenja osumnjičenih za zločin i njihovih neposrednih pomagača, ni u jednom slučaju, nije otišla onaj ključni korak dalje, identifikovala organizatore i naručioce ubistava, i sprečila potencijalne likvidacije.

Četvoricu osumnjičenih za poslednje ubistvo u Beogradu Milana Jorovića, policija je identifikovala na osnovu snimaka sigurnosnih kamera i privela. Slično je bilo i posle likvidacije Ranka Radoševića, zvanog Eskobar, koji je važio za visokopozicioniranog u "nikšićkom klanu" i bliskog "škaljarima" i Luki Bojoviću. Za njegovo ubistvo su uhapšena trojica muškaraca i dve devojke, od kojih je jedna maloletnica. Interesantno je da se osumnjičeni za oba ubistva povezuju sa navijačima Partizana. Rasvetljeno je i ubistvo Luke Žižića u kafiću u Novom Beogradu, a iako je osumnjičeni Stefan M. iz Kraljeva priznao zločin (tereti se i za ubistvo Nikole Zečevića u Kragujevcu 2021) nije odao po čijem je naređenju to uradio. Otac ubijenog Milovan međutim za medije je izjavio da je "sproveo privatnu istragu i da je u ubistvo njegovog sina bilo umešano desetoro ljudi". Čak je imenovao i nalogodavce zločina - jednog navijača crno-belih i drugog oslobođenog za ubistvo.

Iako je otac ubijenog Luke Žižića javno izrekao imena ljudi, koji su prema njegovoj privatnoj istrazi, naredili likvidaciju njegovog sina, za sada nema potvrde da su tužilaštvo i policija preuzeli neke dokaze koje je prikupio otac i pokrenuli istragu protiv dvojca koje je Milovan Žižić javno optužio.

Upravo su jedino za ubistvo Luke Žižića javno izrečena imena mogućih nalogodavaca, ali ne od strane istražitelja već je izneo otac žrtve. U svim ostalim slučajevima, policija i tužilaštvo ćute, ili ne znaju ko su mogući organizatori i naručioci likvidacija ne samo u Beogradu, već i u Srbiji.

Takav stav nama, običnim građanima, ukazuje da istražitelje jednostavno ne zanima da "kopaju" i utvrde ko je angažovao ubice, ranije hapšene zbog sitnih krađa. Zadovoljna je, naravno i vlast, čiji čelnici javnost bombarduju izjavama tipa "uhapšeni su osumnjičeni za ubistvo, rasvetljen je zločin". Ne! Ubistvo nije rasvetljeno dok ne budete počeli da "prevrćete nebo i zemlju", što bi rekao nekadašnji ministar policije Dušan Mihajlović, i nađete one koji su organizovali i naručili likvidacije.

Jer, oni će kasnije ponovo odlučiti da uklone nekoga ko im smeta, recimo na narko-tržištu, i naći će nove mlade u povoju koji će za sitne pare uzeti pištolj u ruke i ispaliti smrtonosne hice u žrtvu. I vlast će, po čini nam se nekom već oprobanom receptu, ubice, koje policajci inače nazivaju "indijancima", identifikovati brzo pomoću sigurnosnih kamera. I na tome će zaustaviti, a u nama, običnim građanima, može da "proradi crv sumnje" i da pomislimo da sve rade u dosluhu. Hapsi ubice, narodu pričaj šarene laže o suzbijanju kriminaliteta, ali one iznad - organizatore i nalogodavce ne diraj, oni su viša kasta. Po sistemu i vuk sit i ovce na broju!

Policija i tužilaštvo zaboravljuju da su upravo ti organizatori, nalogodavci ubistva deo organizovanog kriminala. Onog dela koji ima pare (sićom plaća ubicee) i koji će upravo tim novcem finansirati saradnike u svim granama vlasti, bez čije kooprativnosti i nema organizovanog kriminala. Zaboravljaju da smo upravo zbog nečinjenja, a možemo da budemo iskreni i preciziramo - zaštite organizatora i nalogadavaca zločina, kao korumpirane vlasti, na vrhu raznih crnih-lista, na kome će, nažalost, još dugo biti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati