Hronika

[ Izvor: Mediji ]

07. 06. 2023. 09:49 2

"Skakali sa pontona i utopili se, ne zna se šta je dole"

Marko Mladenović iz Ronilačke jedinice Žandarmerije rekao je za RTS da je dežurna ekipa na teren izašla čim je dobila poziv i da je ronilac vrlo brzo pronašao oba tela. Apelovao je na građane da ne koriste neuređena kupališta i da naročito obrate pažnju na decu.

Podsetio je da kupališna sezona nije počela, čak i na onim mestima koja su tokom leta predviđena za kupanje.

- Oni su bili na mestu gde kajakaši imaju svoje treninge. Tu su skakali sa nekog pontona - naveo je komandir u Ronilačkoj jedinici i dodao:

- Naše vode nisu prozirne kao more, ne zna se šta je dole. Mogu da se ubodu, upadnu u duboku travu kao što je slučaj verovatno bio ovde. U tom slučaju nastane panika i povuku jedan drugog u vodu“, rekao je Mladenović.

Istakao je da nije poznato da li su mladići bili pod uticajem alkohola.

Apel da se ne koriste neuređena kupališta

Mladenović je naveo da MUP koristi svaku priliku da preko medija i društvenih mreža apeluje na sve građane da se obrati pažnja na decu pored vode i da ne koriste neuređena kupališta.

- Apelujemo na vlasnike splavova, plovnih objekata na rekama da se vodi računa o bezbednosti, da se koriste zaštitni prsluci i da se ne ulazi u vodu u alkoholisanom stanju - napomenuo je Mladenović.

Istakao je da nikako ne treba uskakati u vodu i pomagati osobi koja se davi.

- Poruka je da se nikako ne ulazi u vodu, jer u tim situacijama kada se neko bori za život, on je sklon da povuče drugog sa sobom pod vodu. Naša preporuka je da se ili pozove upomoć ili da se pruži neki čvrsti predmet ili uže na šta lice može ili da se dovuče do obale, ali nikako ne ulaziti u vodu za licem koje se davi - objasnio je Mladenović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati