Hronika

[ Izvor: Mediji ]

13. 04. 2023. 15:10 17

Mladić kome je Kontić slomio ruke: Sramna presuda

Miljan Mandić, kojeg je u avgustu 2020. godine brutalno pretukao Ivan Kontić, nakon prvostepene presude obratio se javnosti po prvi put. Kako je naveo, donesena je sramna presuda. Mandić je istakao da neverovatnom deluje činjenica da se kao pokušaj ubistva ne karakteriše to što mu je desetine udaraca u glavu, dok je bio bez svesti, naneo reprezentativac u borilačkom sportu.

- Šta je bio cilj udaranja čoveka koji je bez svesti u glavu, ako ne to?! Još neverovatnije deluje činjenica da su pomagači od kojih me je jedan više puta s leđa udario pesnicom u glavu i pomogao da me obore, a kasnije i nekoliko puta šutnuo u glavu, a drugi mu pomogao da pobegne - oslobođeni. Četiri godine koje je glavni okrivljeni dobio kao kaznu, zapravo će primenom pravila o puštanju na slobodu nakon odležane dve trećine kazne u realnosti biti 32 meseci kazne, što je već tu - napisao je Mandić.

On je dodao da se ovom presudom daje vetar u leđa za sprovođenju nasilja.

- Mojoj porodici i meni je poručeno da nikakvu zaštitu od strane države, koju u ovom slučaju predstavlja sudija, ne možemo da očekujemo mi mali, obični ljudi, koji živimo u toj državi. Država koja daje vetar u leđa ovakvim vidovima ponašanja i takve stvari ne kažnjava, ne može u budućnosti očekivati nikakav pozitivan razvoj, već samo dalje propadanje i na kraju sopstvenu propast - dodao je oštećeni Miljan Mandić.On je iskoristio priliku da se zahvali, kako je rekao, časnim medijima koji su pratili suđenje, ali i građanima Srbije koji su mu pružali podršku.

- Ovo pišem zbog svih nas, koji smo zaslužili pošteniju državu i institucije koje se vode interesima države i njenih građana. Onima koji su odgovorni za ovakav epilog poručujem: "Neka im je na obraz, ako obraza imaju". Nadam se da će veće Apelacionog suda pažljivo pročitati čitav predmet, pogledati sve dokaze, i pravično preinačiti ovu sramnu presudu - zaključio je Mandić u saopštenju koje je poslao na adrese medijskih kuća u Srbiji.

Podsetimo, danas je doneta presuda Ivanu Kontiću za brutalno prebijanje Miljana Mandića u avgustu 2020. godine. On je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine, s tim da će mu se uračunati vreme provedeno u pritvoru, u kojem se nalazio od 11. oktobra 2020. godine. Isto tako, Kontiću je dozvoljeno da do izvršenja kazne zatvora boravi u kućnom pritvoru sa nanogicom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati