Hronika

Direktno.rs

29. 03. 2023. 08:26 3

Darko Šarić u pritvoru još dva meseca

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, i to posebno odeljenje za organizovani kriminal je preispitujući po službenoj dužnosti razloge za dalje zadržavanje okrivljenih u pritvoru, donelo rešenje kojim se Darku Šariću, D. S i M. R produžava pritvor u trajanju od 60 dana, usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i usled postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo sve u skladu sa odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 i 3 Zakonika o krivičnom postupku.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

U saopštenju se navodi da se optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal od 12. oktobra 2022. godine okrivljenom D. Š. stavlja na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela - teško ubistvo u saizvršilaštvu, izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu, dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu i krivično delo zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem.

Okrivljenom D. S. je stavljeno na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela - zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, a okrivljenom M. R. je na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 4 u vezi stava 2 КZ, produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu i produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati