Hronika

M. Z.

14. 03. 2023. 23:35 13

Napadnuti poslanik za Direktno: Šutirali su me i udarili palicom, rekli su mi da će me ubiti

Aleksandar Jerković, narodni poslanik iz koalicije NADA, napadnut je ovog utorka na Košutnjaku, gde ga je opkolilo sedam muškaraca, koji su ga oborili na zemlju i šutirali su ga, a zadali su mu i jedan udarac palicom. "Pričali su da će me ubiti", rekao je Jerković za Direktno.rs.

Do napada na narodnog poslanika došlo je u večernjim satima, u vreme kada je trčao Košutnjakom. A za Direktno.rs Jerković je opisao detalje napada.

- Redovno trčim po Košutnjaku, gde me večeras presreo čovek koga prvi put vidim u životu sa pričom da ne mogu tuda da prolazim. Pitao sam ga ko je, rekao mi je da je "Pera Perić". Ja sam se uredno predstavio i pitao sam ga u čemu je problem. Počela je tu provokacija, on je krenuo da me gura. Nakon toga je nekog pozvao na telefon, u tom trenutku je pored njega bio jedan stariji čovek - kaže Jerković za naš portal i dodaje:

- Bukvalno pet sekundi nakon toga opkoljavaju me mladići, koji su me oborili na zemlju. Rekao sam da sam narodni poslanik, a oni su mi rekli da znaju ko sam i da će me ubiti. Krenuli su da me šutiraju, neko od njih me udario palicom u nogu, nisam siguran da li je bila metalna ili drvena. Na svu sreću imao sam ranac, tako da je on "pokupio" većinu tih udaraca. Nekako sam se izvukao i krenuo sam da bežim ka jednom restoranu. Dok sam bežao, zvao sam policiju.

Jerković dalje navodi da su ti "mladići bili spremni da na nečiju komandu reaguju".

- Apsolutno ovo shvatam kao pretnju. U tom objektu, pored kog sam presretnut, nalazi se Parking servis, za koji sam ja imao nekoliko objava na društvenim mrežama. Imali smo situaciju da satima ne uklanja automobile članova SNS koji su nepropisno parkirani, dok vozila "običnih" građan odnosi u sekundi. Isticao sam i da su odnosili auto invalidu, koji je potom osam dana dolazio, ali nisu hteli da ga prime, ali sam i objavljivao kako su tajno ženi odneli auto i posle joj naplatili ležarinu od 800 evra - kaže Jerković i dodaje:

- Ne mogu da tvrdim sa koje strane dolazi priča, ne želim nikoga da opružujem, ali je jasno da je ovo sve bila nameštaljka i da su ti mladići bili spremni da reaguju. Doživljavam ovo kao pritisak zbog mog delovanja. Neko je narodnog poslanika pretukao i zamalo ubio, jer je taj udarac motkom mogao da završi i na glavi, a ne na rancu. Nije prijatno kad ležite na zemlji, a šutiraju vas. Najverovatnije su taj napad izveli navijači, mada su mi u polliciji rekli da je reč i o fudbalerima. Ali, verujem da to nisu fudbaleri, jer sam ja od 50 godina uspeo da im pobegnem. Zanimljivo je sada pitanje da li će Vučićevi huligani dobiti mesec dana pritvora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati