Hronika

Direktno.rs

13. 03. 2023. 16:25 0

Ubice Ranka Eskobara imale dva pomagača iz BiH

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je ovog ponedeljka istragu protiv četiri osobe osumnjičene za učešće u ubistvu Ranka Radoševića (53) u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta ove godine.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo Teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija istraga je pokrenuta protiv Stefana Z. (28) iz Lebana i Luke V. (35) iz Kraljeva.

Protiv još dvoje osumnjičenih, državljana BIH, istraga je pokrenuta zbog sumnje da su izvršili krivično delo Teško ubistvo u pomaganju.

Stefan Z. i Luka V. saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Drugo dvoje osumnjičenih trenutno nisu dostupni pravosudnim organima Srbije. Tužilaštvo predložilo da sud i njima odredi pritvor i da donese naredbu o raspisivanju poternice.

Naredbom o sprovođenju istrage Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11.05 sati na podmukao način lišili života R. R, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11.32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću.

Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić.

R. R. je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u ledja, usled čega je oštećeni pao na pod. Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu. Takon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marle "Golf 4", koje su u naselju Petlovo brdo zapalili, a potom se odvezli u ranije iznajmljeni stan na Novom Beogradu.

Sumnja se da su drugo dvoje osumnjičenih Stefanu L. i Luki V. stvorili uslove za izvršenje krivičnog dela.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati