Hronika

[ Izvor: NIN/Vuk Z. Cvijić ]

12. 01. 2023. 13:29 12

Kako se Stefanović, Veselinović i Vučević pominju u istrazi protiv Malešića?

Nedeljnik NIN u novom broju piše o novim detaljima u potupku protiv policijskog generala Slobodana Malešića. Naredbe o produženju tajnog nadzora nad nekadašnjim pomoćnikom direktora policije i sprovođenju istrage protiv njega otkrivaju problematične poslove i kontakte predstavnika vlasti i biznismena sa crne liste, navodi se, između ostalog, u tekstu Vuka Cvijića.

U naredbi od 21. juna 2021. godine sudije za prethodni postupak, kojom se produžava tajni nadzor nad Malešićem, kao razlog se navode njegovi sumnjivi kontakti pre svega sa sada osumnjičenim Dženanom Kujovićem.

Samo se konstatuju njegovi kontakti sa tadašnjim novosadskim gradonačelnikom Milošem Vučevićem i ministrom Nebojšom Stefanovićem bez ulaženja u detalje, dok se sa više detalja opisuju susreti i razgovori sa sumnjivim biznismenom Zvonkom Veselinovićem.

Tako se za predstavnike vlasti šturo navodi:

- Evidentirani su razgovori između Malešića i Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada, u vezi sa strankom koju je Vučević uputio na Malešića, kao i razgovori Malešića sa Nebojšom Stefanovićem, koji ukazuju na dogovor za ostvarivanje neposrednog kontakta i napomene da bi Malešić voleo da mu se sledeće godine čestita Trojica (Dan MUP-a).

U slučaju biznismena sa Kosova navodi se mnogo detaljnije da je Malešić imao "neposredni kontakt sa Zvonkom Veselinovićem u njegovoj kući u Novom Sadu dana 7. aprila 2021. i putem internet aplikacije u vezi sa proverama koje je vršio Sektor unutrašnje kontrole MUP-a povodom saznanja da pripadnici Žandarmerije obezbeđuju Zvonka Veselinovića i prikrivanja tih činjenica od strane Malešića".

Navodi se da su kontaktirali povodom toga da se neimenovanoj osobi bezbednosno interesantnoj omogući ulaz u Srbiju, zatim zbog "hidroelektrane koju Veselinović gradi na području opštine Priboj, povodom čega je Malešić uticao na rukovodstvo Opštine Priboj".

Kontaktirali su, kako se navodi, i "zbog saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao Veselinović u Beogradu 8. aprila 2021. godine, pri čemu je Malešić dao smernice da se Veselinovićev vozač Miljan Dragović ne izjašnjava kao pripadnik Žandarmerije policijskim službenicima koji su vršili uviđaj".

Navodi se i da su kontaktirali zbog "pokušaja iznude vlasnika "Pauzi" u Novom Sadu" i "postavljanja eksploziva pod vozilo Dalibora Bogdanovića Boće", ali se ne opisuje više detalja.

Bivši policajac Bogdanović ima bogat krivični dosije i sudi mu se zbog otmice, a bio je žrtva nekoliko neuspelih atentata, dok je jednom bio teško povređen u eksploziji bombe podmetnute ispod njegovog vozila.

U istoj naredbi kada se opisuje drugi kontakt osumnjičenog policijskog generala sa izvesnim Bekirom Dudićem navodi se i da je Zvonko Veselinović kum Malešića.

Da podsetimo, general policije i načelnik novosadske policijske uprave Slobodan Malešić uhapšen je u noći posle izbora, a Tužilaštvo za organizovani kriminal osumnjičilo ga je za zloupotrebu službenog položaja i krivično delo trgovina uticajem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati