Hronika

[ Izvor: Mediji ]

08. 01. 2023. 15:51 1

Napadaču na srpsku decu određen pritvor

Osnovni sud u Uroševcu odredio je meru pritvora u trajanju od mesec dana Azemu Kurtaju osumnjičenom da je pucao na dva srpska dečaka u Gotovuši kod Štrpca, prenosi Koha. U saopštenju Suda se navodi da je sudija za prethodni postupak Odeljenja za teška krivična dela ocenio da postoji sumnja da je Azem Kurtaj u Gotovuši kod Štrpca namerno pokušao da ubije Stefana i Miloša Stojanovića.

- Kada je svojim automobilom stigao na ulaz u selo, primetio je neke građane na kraju puta i da bi ih oterao, zatrubio je. Ne mogavši ​​dalje, zaustavio je auto i nakon verbalne svađe izvadio je revolver i dva puta pucao nanevši telesne povrede dečaku i mladiću. Oni su prvo upućeni u Dom zdravlja u Štrpcu, a potom u bolnicu u Gračanici - navodi se u saopštenju Suda.Takođe, poznato je da je, suprotno zakonu o oružju na Kosovu, osumnjičeni koristio oružje sa dozvolom.

Advokat Azema Kurtaja je danas tokom sudskog sasluđanja rekao da je njegov klijent na 21-godišnjeg Miloša i 11-godišnjeg Stefana pucao u samoodbrani.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Braća po mukama

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati