Hronika

[ Izvor: Mediji ]

22. 12. 2022. 17:01 2

"Priznaj, pa da se razilazimo": Lalić i Miljković u klinču

Srđan Lalić, svedok okrivljeni, u nastavku unakrsnog ispitivanja pred Specijalnim sudom je u više navrata došao je u verbalni konflikt sa drugookrivljenim Markom Miljkovićem.

- Priznaj i ti, brate, pa da se razilazimo - rekao je u jednom navratu Lalić, ističući da je u svom nedavnom obraćanju i Belivuk preuzeo deo krivice za određene postupke.

- Barem i ti nešto da priznaš, prošli put je Veljko priznao da sam ja učestvovao u šest ubistava, još ti da priznaš, pa da se rastajemo - rekao je Lalić, na šta mu je Miljković odgovorio da se on "drži na koncu", kasnije pojašnjavajući da misli na Lalićev kredibilitet kao svedoka.

U nekoliko navrata došlo je do jačih verbalnih konflikata između Lalića i Miljkovića, što je propraćeno negodovanjem kako advokata, tako i predsedavajuće sudskog veća.

- Decenije su pred nama - rekao je Lalić okrivljenom Miljkoviću tokom jedne od rasprava.

Lalić je naveo i da je Miljković pripadnike organizovane kriminalne grupe "Principi" zastrašivao, ali i neretko nazivao pogrdnim imenima, te da je za mnoge smatrao da su "nesposobni".

- Nisam siguran, ti si insistirao da bude izvršeno u vrlo kratkom periodu sa razlikom na pucnjavu na Marka Budimira, ali si rekao da je retard da dve nedelje ne može da se organizuje da neko ispali okvir na zgradu - naveo je Lalić.

Kao i u sredu, govoreno je o više krivičnih dela, uglavnom onih koja nisu obuhvaćena optužnicom.
Lalić je izneo i tvrdnje da je u organizaciju pokušaja atentata na vođu kavačkog klana organizovao Milan Ljepoja.

Tokom pretresa, u više navrata je pomenuto da je Lalić strahovao za svoj život, te da su pojedini pripadnici škaljarskog klana planirali njegovo ubistvo, među kojima je i Veljko Banović.

- Nije mi bilo prijatno. I pre sam se ponašao kao da imam pretnju po život. Nisam želeo da se oslonim na Zemu, imao sam bezbednosnu kulturu razvijenu - rekao je Lalić.

Lalić je istakao da je video prosleđene poruke u kojima Banović poziva na njegovo ubistvo, ali je negirao da je tražio od Miljkovića i Belivuka da likvidiraju Banovića.

Govorilo se i o ubistvu Mileta Radulovića Kapetana u Crnoj Gori.

- Ode Mile, šteta - citirao je Lalić navodne reči okrivljenog Miljkovića nakon ubistva Mileta Radulovića.

Miljkovićeva saznanja o otmici i ubistvu Radulovića su posredna, on je rekao da nije učestvovao, ali da je gledao fotografije.

Lalić je, odgovarajući na pitanja u otmici i ubistvu Nikole Mitića, u avgustu 2020. godine, rekao da je bio namamljen u "bunker" organizovane kriminalne grupe ispod tribine stadiona Partizana, tamo je uhvaćen, ubačen u kombi i on ga je tad pretresao oko pojasa, da vidi da nema oružje, da bi ga potom odvezli u kuću u Ritopeku, tamo ubili, isekli na komade i samleli u mašini za meso.

Samlevene ostatke Mitića su, precizirao je Lalić, do obale Dunava odneli i bacili u reku Bojan Hrvatin, Miloš Budimir, Vlade Draganić i on.

Ostatke su, dodao je, prevezli Draganićevim automobilom "opel astra", čije registracije se ne seća, stavljali su ih u gepek i onda vozilo ostavljali na krivini pa potom nosili peške.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati