Hronika

[ Izvor: Telegraf.rs ]

20. 12. 2022. 19:15 5

"Grlio me i hvatao za zadnjicu": Potresno svedočenje na suđenju Miki Aleksiću

Suđenje vlasniku dramskog studija Miroslavu Aleksiću, optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, održano je u Višem sudu u Beogradu.

Ovog utorka je na pitanja branioca Miroslava Aleksića odgovarala oštećena N. V.

Aleksićev advokat ju je pitao kada je prvi put čula za studio glume i zašto je odlučila da pohađa časove, a ona je odgovorila da je to bilo kada je imala šest-sedam godina zato što je želela da bude glumica, a kasnije su ostajali "zbog osećaja pripadnosti".

Studio je, kako je rekla, odabrala jer jr bio poznat i cenjen, a Mika Aleksić je gostovao na televizijama.

- Časove sam pohađala od sedme do 17. godine. Mika nije garantovao da ćemo da upadnemo na FDU, ali su postojale interne priče. Mika je rekao da neće da prihvati da sprema svakog - rekla je.

Kad je birao koga će da sprema za FDU, kako objašnjava, vređao ih je, govorivši da su glupi i debeli. Oni koji bi bili odabrani, spremali su monologe posle časova.

- Nije direktno rekao da ima uticaja na FDU, ali je stavljao do znanja koliko je cenjen i koliko je njegovo mišljenje tamo važno - dodala je N. V.

Gluma

Na pitanje kada je odustala od ideje da upiše glumu, rekla je da su je kao mala znala samo za glumce, policajce i vatrogasce, a da je, kada je bila u srednjoj školi, shvatila da postoje i druga zanimanja kojima bi želela da se bavi.

- Gledala sam monologe Milene Radulović. Tokom naših časova imali su pripreme u kancelariji. Na kraju časa su mlađoj grupi prezentovali monologe. To su bile individualne pripreme - rekla je oštećena.

Slabosti

Na pitanje da li su studenti FDU posećivali časove, odgovorila je potvrdno, ali je rekla da nije sigurna da li su dolaze Milena i Iva.

- Mika je gradio sliku o sebi kao prilikom i neustrašivom, nije pričao o svojim slabostima kao što su bolesti - dodala je.

Rekla je da je Aleksić bio starija osoba koja je mogla da su razume, ali da je negativno govorio o ženama i dodavao da svaka mora da ima tajnu. Tada je, kako je rekla, "shvatila da je to bila podloga za ono što je sledilo kasnije".

Na pitanje da li se seća prostorija u studiju rekla je da su u glavnoj bile tribine u kojima su polaznici "sedeli po hijerarhiji".

- Časovi su počinjali molitvom koju govori šef grupe kog je Mika odredio. Zatim su sledile brzalice i sedali smo na mesto kad Mika dođe - rekla je.

Oštećena je dala primer kada je Aleksić vređao žene. Dao je primer majke koja ima bolesno dete i mora da detetu nabavi lek. Kako je rekla, polaznice su raspravljale o tome da li je ispravno da se u tom slučaju bavi prostitucijom, dok je Aleksić isticao da je ona ku*va ker je lek njena cena.

- Pre časova sam bila anksiozna. Rekla je da nije dobila zvaničnu dijagnozu. Ja sam i sada anksiozna jer mi je ova situacija neptijatna. Ja sama mislim da sam anksiozna. Roditelji su mi govorili da sam razmažena i da nas Aleksić čeliči - dodala je N. V.

- Htela sam da nastavim školovanje u Italiji 2018. godine. Plašila sam se to da mu saopštim jer znam kakvo mu je mišljenje. Otišla sam kod njega, to je bio moj poslednji čas, otišla sam u kancelariju on nije sedeo gde inače sedi nego na drugoj fotelji, kad sam mu to saopštila rekao mi je da sam glupa, u tom trenutku bilo mi je jako teško. Kada je to video zagrlio me je i stisunuo za zadnjicu, po njegovom disanju i stisku sam shvatila šta je to bilo, video je kako se osećam i uradio je nešto što nisam želela. Bila sam zbunjena, nisam znala šta se dešava - ispričala je ona i dodala da je shvatila da to što je njoj uradio nije bila slučajnost.

- Čula sam da se to dešava i drugim devojkama, bila sam na moru zajedno sa I. Z. i drugarica nas je pitala da li neka od nas planira da upiše FDU. Tada nam je rekla da ne znamo šta se dešava na pripremama i da Mika ljubi devojke i da ih pipa za donji veš. Tada sam shvatila da je stisak bio jedna stvar, a ljubljenja i ovo nisam mogla da svarim - ispričala je ova devojka.

Kako je rekla, ubrzo je počela da ima problem sa spavanjem.

- To je bila 2018. na 2019. godinu i tada mi je I. Z. javila da se to dešava. Mika je izabrao da za glumu sprema nju, tražio je da je poljubi i stavljao joj ruke u donji veš. Svaki put je išao sve dalje i dalje, a dok sam se trudila da budem podrška imala sam probleme sa spavanjem - rekla je ova devojka.

Na pitanje da li ju je savetovala da ispriča roditeljima, ona je odgovorila: "Rekla sam da se suprotstavi, a znala sam da nije".

Ispred Palate pravde ponovo su se bili okupili aktivisti koji podržavaju Milenu Radulović sa transparentom - "Verujemo Mileni Radulović".

Optuženi Mika Aleksić došao je u sud u pratnji advokata, supruge i nekadašnjeg fudbalera Duleta Savića.

Odbio da odgovara na pitanja

Podsećamo, prethodno ročište je bilo još jedno u nizu odloženih, ali ovog puta nije bilo u pitanju Aleksićevo loše zdravstveno stanje, već to što je vlasnik škole glume odbio da odgovara na pitanja punomoćnika oštećene Milene Radulović Jugoslava Tintora.

- Neću da odgovaram na njegova pitanja, on je 72 puta davao izjave za medije o ovom slučaju i time ga iz sudnice premestio u javnost - objasnio je Aleksić.

Tintor mu je na to rekao "da se zapita da li je ikada bio učitelj glume".

Prethodno je Aleksić pričao o glumici Ivi Ilinčić, koja u postupku ima status oštećene, te je svoje izlaganje nazvao "Iva Ilinčić, epizoda izgubljena u vremenu".

Tvrdio je da je Ilinčić često menjala vremena događaja za koje se on tereti, te da je to zapravo delo njenih "iskrivljenih lažnih sećanja". Takođe je rekao i da je Milena Radulović sve uradila da bi "bila poznata" i tu tačku nazvao je "selebriti Milena Radulović".

On je na prethodnim ročištima rekao i da o optužnici može da govori na samo jedan način, i nazvao ju je greškom.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati