Hronika

[ Izvor: N1 ]

14. 11. 2022. 09:38 6

Određen pritvor „Vračarcima“, za više od 30 osoba

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal nakon saslušanja odredio je pritvor do 30 dana osumnjičenom N.T. i za još 31 osobu, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Saslušano je 16 osoba, a njima je pritvor određen zbog postojanja mogućnosti da svaki od osumnjičenih može uticati na svedoke i saučesnike. Dodaje se da postoje okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove, kao i zbog postojanja mogućnosti da će ponoviti delo.

Neki su pritvor do 30 dana dobili i zbog mogućnosti bekstva.

Pritvor je određen i za 16 osoba, među kojima je i vođa ove grupe Nikola Vušović, a koji su u bekstvu. Za njima je raspisana međunarodna poternica. Ranije je navedeno da se veruje da se skrivaju u Dominikanskoj Republici i Španiji.

Svima se na teret stavlja više krivičnih dela, a Vušoviću tri teška ubistva i više teških ubistava u pokušaju.

Kako je ranije saopšteno, pripadnici vračarske grupe, koja je radila kao ogranak crnogorskog kavačkog klana, sumnjiče se za ubistvo tri osobe, i planiranje pet ubistava.

Naredbom o sprovođenju i proširenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal obuhvaćeno je i šest osoba M.M, V.K, V.U, M.D, M.R i F.G koji se već nalaze u pritvoru ili na izdržavanju kazne zatvora zbog izvršenja drugih krivičnih dela. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati