Hronika

Direktno.rs

21. 06. 2022. 16:11 57

Stefanović: Hrkalović laže, bila na odmoru sa vođom kavačkog klana (VIDEO)

Ministar obrane Nebojša Stefanović obratio se putem video snimka javnosti i tom prilikom je istakao da je "Dijana Hrkalović iznela bujicu laži o njemu", tvrdeći da je "ona bila na odmoru u Izraelu sa jednim od vođa kavačkog klana", koji je, kako navodi, "vođa navijača Partizana sa Karaburme".

Stefanović je u video izjavi koju je Ministarstvo odbrane prosledilo medijima jer nisu mogli da postave na Jutjub kanal najpre rekao da više od godinu dana odgovara na "svaku laž" koja se pojavi u javnosti u vezi s njim, ali i kao udar na državu.

- Danas sam se pre svega obratio vama jer želim da raskrinkam svaku laž koja je u poslednjem periodu izgovorena na moj račun i koju akteri tih mafijaško-medijskih hobotnica ne mogu konzstentno da izgovore - naveo je Stefanović.

Podsetimo, Hrkalović, koja se dovodi u vezu sa kriminalnim grupama Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, izjavila je da ju je Stefanović, koji je tada bio ministar policije a ona državna sekretarka, psihički maltretirao i da je vreme da preuzme odgovornost za dela za koja nju tereti Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Prema njenim rečima, "klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića štitio je lično Nebojša Stefanović".

On je u izjavi javnosti naveo da ne želi da njegovo ime niko provlači kroz blato i da ga dovode u vezu sa kriminalcima i sa bilo kakvim krivičnim delima.

- Niti sam kriminalac, niti sam izvršio neko krivično delo. A pogotovo nisam zaverenik protiv predsednika Vučića, čoveka koga podržavam preko 20 godina - rekao je Stefanović.

Naveo je da je jedan od aktera advokat okrivljenih koji se pojavljuje u procesima i televizijskim emisijama i koji je jedan od onih koji okestriraju kampanju protiv onih koji se suprostavaljaju njegovim biznis interesima, te da se radi o Vladimiru Đukanoviću.

Stefanović je rekao da "Đukanović vrši ogroman uticaj na državne institucije", da je "istupao javno govoreći protiv onog što je govorio predsednik Vučić".

- Đukanović u televizijske emisije dolazi kao politički funkcioner koji to vreme koristi da bi branio svoje biznis interese. Naravno, njegov pritisak je veći jer direktno utiče na izbor sudija i vrši pritisak na sudstvo - rekao je Stefanović, tvrdeći da kad Đukanović kaže da ste krivi vi ste krivi, i obrnuto.

Što se tiče Hrkalović, Stefanović je izjavio da je ona iznela bujicu laži o njemu, kao i da je menjala svoj stav kako je njoj odgovaralo.

- Krucijalna stvar u postupku koji se vodi protiv Hrkalović je predmet nedostavljanja poruka tužiocu nakon veštačenja telefona Veljka Belivuka, u tim porukama se on dopisuje sa jednim visoko pozicioniranim službenikom koji je u to vreme bio u intimnim odnosima sa Dijanom Hrkalović - naveo je Stefanović i zatražio od suda da objavi sve te poruke.

Ministar odbrane je dodao da je "potpuno jasno da je Hrkalović imala uvid u sve poruke, koje je dobila od Dejana Milenkovića".

- Kada je videla da se njen intimni prijatelj dopisuje sa Belivukom i da se pominje njeno ime, shvatila je da to neće dostaviti tužiocu. Potpuna je laž da je to dostavila meni - naveo je Stefanović, navodeći da joj se na odmoru u Izraelu pridružio jedan od pripadnika kavačkog klana, vođa navijača FK Partizan sa Karaburme, koji je tada bio s njom u intimnim odnosima.

- Nisam mogao da dozvolim da takva osoba nastavi da radi u MUP-u - rekao je Stefanović, dodajući da je morala da podnese ostavku.

On je rekao i to da nikada nije imao niti je koristio Skaj telefon.

Dodao je i da je važno da nadležni organi saznaju ko se krije iza kodnog imena "Šerif", odnosno ko je lice koje opisuje zaštićeni svedok Bojan Hrvatin protiv Belivukove grupe.

- Može se desiti da je to isti onaj Papić koji je 24. decembra 2020. godine išao u buner kod Belivuka da mu nosi informacije da se sprema policijska akcija protiv njega. Vrlo važno je zbog sumnje da je to suvlasnik portala Objektiv Aleksandar Papić i vrlo je važno da istraga pokaže kakve su bile veze Objektiva, Papića sa klanom Belivuka - naveo je Stefanović.

- Upravo je Papić isplaćivao Vladimiru Đukanoviću mesečno 240.000 dinara - dodao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, "Objektiv, Papić i Đukanović sklapaju medijsku mašineriju i štite svoje biznis interese".

- Dijana Hrkalović besumučnim lažima pokušava da dobije milost ne bi li joj pomogli da dobije blažu kaznu i da kasnije bude postavljena u državnom sistemu, što naravno ne može da se dogodi. Veoma je važno da pobedi istina i da u Srbiji vlada vladavina prava za koju se zalaže predsednik Vučić i SNS - naveo je Stefanović

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 57

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati