Hronika

[ Izvor: Mediji ]

18. 06. 2022. 20:22 55

Hrkalović: Ja robijam zbog Stefanovićevih nedela, on je štitio Belivuka lično

Bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović nedavno je mera kućnog pritvora zamenjena merom zabrane napuštanja boravišta, odnosno teritorije Beograda. Nekada “čelična dama” srpske policije, kako su je nazivali tabloidi, i ranije se pominjala kao osoba koja gaji bliske veze sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa, a Hrkalović je ove navode javno negirala. Ona u intervjuu za portal Objektiv, kako je navedeno, govori o ubistvu na šinama, prisluškivanju predsednika, Belivukovom klanu, aferi “Jovanjica”, ali i o privatnom životu.

Na samo početku je rekla da Nebojšu Stefanovića treba da bude sram, te da je vreme da preuzme odgovornost.

- Mislim da je konačno došlo vreme da sud pita Nebojšu Stefanovića o ubistvu na šinama i došlo je vreme da on preuzme odgovornost kao moj šef, a ne da ja sada kao žena robijam zbog njegovih nedela. To je nečasno i sramno. Taj sporni izveštaj o prepiskama Belivuka na Skaju je delo Nebojše Stefanovića. U tim prepiskama se spominje i njegovo ime, a takav spisak je otišao. Što se tiče Eleza, terminologija nije kako treba, tužilac je potpisao nalog i to je ovlašćeno prisluškivanje - rekla je na samom početku Hrkalović.

Prema njenim rečima, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića štitio je lično Nebojša Stefanović.

Ona je istakla i da nije sama mogla da stavi bilo koje lice na prisluškivanje i da nije ovlašćena za to.

- U to vreme kao sekretar UKP-a, rekali su mi da se u prepiskama Belivuka spominje Stefanović i ja ga obavestim, jer od prvog dana je bilo naređenje da se on obaveštava o svim situacijama gde se on pominje. Ja sam par puta napravila grešku i nisam ga obavestila, a on bi mi odgovarao sarkastično da ga ne štitim od informacija i naredio je da mu materijal dostavim u zapečaćenoj koverti - rekla je Hrkalović i dodala:

- Rekao mi je da upozorim sve da to moramo hitno da pošaljemo. Kaže, reci Milenkoviću da se sačeka, zatim počinju pismene i usmene prepiske ka Milenkoviću i ja prenosim Stefanoviću a on mi kaže da se sačeka sa slanjem, a kada je stigla poslednja urgencija od Nataše Krivokapić, on se iznervirao i drskorekao, citiram: "Reci Milenkoviću ako ima problem sa tim predmetom da se obrati Nataši", on je govorio o sebi u trećem licu. Šta se onda dešavalo, nije mi jasno zašto kominukacija nije tekla kako treba, ali osam meseci kasnije ponovo stiže urgencija, a od tog dana nije stigla nikad do tad, e onda je dostavljeno sve sa potpisom direktora policije, a njemu je nadređen Stefanović - kazala je bivša državna sekretarka MUP.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 55

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati